Erotické seznamky zvyšují počet dětí, které se rodí ze zkumavek

Západní společnost vymírá, porodnost je nižší než úmrtnost, navíc přibývá neplodných mladých lidí a i ti plodní otálejí s plozením potomků do věku, kdy se už musejí spoléhat na pomoc asistované reprodukce. Podle britských sociologů za to mohou aplikace typu Tinder, které mužům dávají přílišný výběr a volnost užívat si s mladými dívkami do vysokého věku. Jenže ženy tak přicházejí o potenciální otce a musejí si zmrazit vajíčka a spoléhat na umělé oplození.

Muži se dnes nemusejí usazovat a zakládat rodinu. Do pětatřiceti si budují kariéru, užívají nezávislost, libují se v ukájení egoistických potřeb, a navíc mají k dispozici díky Tinderu a jiným aplikacím dostatek mladých dívek ochotných udržovat krátkodobé především sexuální poměry.

Příliš dlouhé čekání

Jen zlomek psychicky vyzrálých jedinců chce trvalý vztah a rodinu. Ženám trvá dlouho, než najdou vhodného muže ochotného založit rodinu a většinou jsou už oba „v prošlé lhůtě plodnosti“, takže početí je problematické.

„Platformy jako Tinder nabízejí mužům příliš velký výběr, ti tak můžou neustále randit s mladými dívkami a odkládat založení rodiny,“ tvrdí medicínská socioložka doktorka Kylie Baldwin z De Montfort University v Leicesetru.

Pojistka do budoucna

Trendu využívají firmy nabízející zmrazení vajíček. Mladé ženy upozorňují na to, že partnera pro založení rodiny naleznou nejspíš velmi pozdě, takže je dobré si nechat zamrazit kvalitní vajíčka, tedy ta, která produkuje žena do třiceti let věku.

„Digitální revoluce dnešních dní umožňuje lidem stýkat se s mnoha partnery velmi snadno. Vede to ke krátkodobým a snadno zahoditelným vztahům,“ uvedla doktorka Baldwin na konferenci o plodnosti v Londýně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat