Hezcí lidé mají otevřenější postoje k sexu a lásce

17.03.2019 | Sex a vztahy

S rostoucím výběrem roste chuť. Stará moudrost poukazuje na to, že když má člověk na výběr z většího množství voleb a může si je dopřát, pak jsou u něj utlumeny vděčnost, skromnost a střídmost. A platí to i o sexu. Američtí vědci prokázali, že autory přísné morálky jsou lidé fyzicky značně neatraktivní. Protože lidé nadprůměrně atraktivní, patří k těm sexuálně nejliberálnějším. Není divu. Můžou si vybírat a nemusejí nikomu závidět.

Na vývoj postojů k sexu a jakési osobní morálky má vliv samozřejmě výchova, společnost, náboženství, vrstevníci a populární média. Přesto navzdory tomu, když se do analýzy zahrnou i tyto proměnné, atraktivní lidé jsou vůči sexu liberálnější než ti neatraktivní.

Krásou pro snazší život

Výzkumy dokazují, že atraktivní lidé mají snazší život v mnoha ohledech. Mívají vyšší plat, rychleji postupují, lidé jsou k nim vstřícnější, mívají mnohde přednost a také samozřejmě větší nabídku sexuálních partnerů, protože jsou žádanější.

Atraktivní lidé mají také více sexuálních partnerů za život a častěji souloží i ve věrných vztazích.

Přitažliví liberálové

„Když máte spoustu sexuálních zážitků za sebou, může to dost vybarvit vaše postoje k možnosti mít široké spektrum sexuálních možností, a můžete být dokonce tolerantnější i k těm, kteří nemají stejnou orientaci a osobní zkušenosti jako vy,“ tvrdí doktor Robert Urbatsch z Iowa State University.

Atraktivní lidé jsou liberálnější v názorech na počet sexuálních partnerů za život, v názorech na homosexuály a jejich práva i v názorech na různé sexuální praktiky a chování.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat