Politické názory jsou pro mileniály důležitější než dobrý sex

04.04.2019 | Sex a vztahy

Zdá se, že mileniálové budou novou generací silné voličské základny. Podle průzkumu na seznamkách totiž záleží generaci mladší pětatřiceti let na tom, aby měl partner stejný politický názor a byl aktivním voličem víc, než aby byl dobrý milenec v posteli. Upřednostňování politických pohledů před jedním z pilířů vztahu naznačuje, že se mileniálové více zajímají o řízení společnosti než o sex.

Podle průzkumu na seznamce OKCupid záleží na politických názorech partnera víc než na kvalitním sexu s ním dvaačtyřiceti procentům žen a třiceti procentům mužů z řad mileniálů. U generace předcházející to bylo jen sedmadvacet, respektive třiadvacet procent.

Ale z průzkumu na OKCupid také vyplývá, že mileniálové daleko více považují za podstatné, jestli člověk volí, či nikoli. A být neaktivní volič může znamenat velké minus při seznamování.

„Mladé ženy zvláště ztrácejí zájem o protějšky, které nevyužívají své volební právo,“ tvrdí šéfka seznamky OkCupid Melissa Hobley v rozhovoru pro New York Post.

Cudnější než rodiče?

Ostatně v souvislosti s mileniály a jejich vztahu k sexualitě a vztahům byly publikovány i četné jiné průzkumy. Zajímavé výsledky přineslo například srovnání počtu sexuálních partnerů u mileniálů a předešlé generace. Ačkoli se odborníci obávali, že odtabuizování sexuality povede k velké promiskuitě, podle všeho se mýlili.

Dnešní pohlavně aktivní mladí se v tom totiž rovnají svým babičkám a dědečkům z poválečného populačního boomu. Nejpromiskuitnější jsou jejich rodiče z generace X. U nich – osob ve věku osmatřicet až třiapadesát let – připadá 16,1 partnera na muže a 10,1 partnera na ženy. V průměru tedy 13,1 sexuálního partnera na osobu. Generace mileniálů – třiadvacet až sedmatřicet let – má v průměru 11,6 sexuálního partnera, tedy muži 12,9 a ženy 7,4. Zatím. Poválečná generace populační exploze ve věku čtyřiapadesát až dvaasedmdesát let končí v průměru s 10,7 partnera. U ní je přitom jako jediné generace téměř jisté, že se číslo výrazně zvyšovat nebude.

Srovnání mileniálů a generace X ale může být zavádějící v tom, že jsou ještě pohlavně aktivní a počty partnerů se u obou můžou měnit, u mileniálů růst více než u generace X. Přesto se však odborníci shodují na tom, že trendy tomu nenasvědčují a že mileniálové v tomto ohledu zřejmě nijak výrazně nepřesáhnou generaci předchozí.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat