Plastika stydkých pysků – má smysl, nebo je to jen módní trend?

03.05.2019 | Sex a vztahy

Ženský zevní pohlavní orgán neboli vulva má spoustu podob. Její tvar a velikost se velmi liší a nelze říci, co je normální a přitažlivé. Někdy bývají stydké pysky zvětšené nebo asymetrické, což může ženám působit psychické i funkční obtíže. A to už normální není. Nejen s těmito problémy umí pomoci nový obor – plastická gynekologie.

„Plastická gynekologie je obor zabývající se kombinací gynekologických, plastických a kosmetických zákroku, které zlepšují vzhled genitálií, diskomfort v této oblasti a zlepšují sexuální potěšení. Jako podobor gynekologie byla ve světě založená v roce 2016,“ vysvětluje plastická gynekoložka Asklepionu MUDr. Zoja Čurilová Roháčová. Plastická gynekologie nejsou jen operační výkony, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale i bezbolestné ambulantní ošetření laserem, radiofrekvencí nebo kyselinou hyaluronovou.

Obtíže v intimní oblasti trápí ženy od adolescence po menopauzu

Jak už bylo řečeno, každá vulva je jedinečná, a je to tak v pořádku. Některé ženy však pociťují v této oblasti nepohodlí například při jízdě na kole nebo při nošení těsných kalhot. Nejčastěji jsou na vině zvětšené malé stydké pysky. S tímto problémem se mohou potýkat i velmi mladé dívky, což bývá způsobeno jejich genetickou dispozicí. Ženy v období klimakteria si stěžují, že jim ochablé stydké malé pysky znepříjemňují sexuální prožitek.

Pomůže labioplastika, ale zmenšit stydké pysky lze i nechirurgicky

„Pacientce, která je nespokojená se vzhledem či tvarem malých stydkých pysků, doporučím jejich remodelaci. Ta má význam nejenom z indikace estetické, ale i funkční. Řešení je většinou operační, ale někdy lze problém vyřešit i laserem, radiofrekvencí nebo aplikací kyseliny hyaluronové,“ vysvětluje Dr. Čurilová.

Při operativním zmenšení stydkých pysků, tzv. labioplastice, lékař odstraní nadbytky tkáně tak, aby minimálně poškodil nervové zakončení v této erotogenní oblasti. Neinvazivní postupy – laser a radiofrekvence prohřejí tkáň stydkých pysků, a tím dochází ke stimulaci tvorby kolagenu a následnému zpevnění a zmenšení pysků. Výsledný efekt však není trvalý jako u chirurgického zmenšení, a je do značné míry omezen věkem pacientky a závažností jejího problému.

Kyselina hyaluronová dodá objem a řeší asymetrie

V některých případech si ženy stěžují na ztrátu objemu a ochablost především v oblasti velkých stydkých pysků. Tu lze velmi snadno a rychle zlepšit injekční aplikací kyseliny hyaluronové. Stejně tak lze vyrovnat případné asymetrie stydkých pysků.

Jaké další obtíže umí vyřešit plastická gynekologie?

Mezi nejčastější operativní výkony patří kromě labioplastiky: zúžení pochvy a poševního vchodu (vaginoplastika), zpevnění oblasti hráze (perineoplastika) a celkové omlazení ženského genitálu.

Nechirurgická aplikace laseru léčí chronické záněty pochvy a poševní suchost, v období menopauzy pomáhá při svědění a bolestivém pohlavním styku, zesvětlení labií a zpevnění tkání zevního i vnitřního genitálu.

Kyselina hyaluronová dodá tkáním potřebnou vlhkost, pomáhá léčit stresovou inkontinenci či bolestivé jizvy po nástřihu. A to vše ambulantně a bezbolestně.

Netrapte se obtížemi, které by mohly být snadno odstraněny

Spektrum obtíží, se kterými si plastická gynekologie umí poradit, je opravdu široké.

Je jen na vás, abyste odholila stud a vyřešila své intimní problémy jednou provždy.

Bolestivost a pocit diskomfortu v této oblasti nejsou normální.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat