Sex chceme častěji, ale máme ho stále méně

23.05.2021 | Sex a vztahy

V dnešní době lidé souloží méně často než před třiceti roky. Není se pak čemu divit, že přibývá těch, kteří by si přáli mít sex častěji. Paradoxně nejvíce poklesá sexuální aktivita u zadaných osob, které mohou mít sex naopak nejčastěji, protože mají partnera „stále“ po ruce.

Britští sexuologové provedli srovnání výzkumů od roku 1991 až po dnešek a zjistili, že zadaní lidé souloží méně často než v roce 1991. Obecně méně souloží také lidé starší pětadvaceti let, kteří jsou na vrcholu produkčního věku. A výrazně přibylo také těch, kteří si na nedostatek sexu stěžují.

Špatná zpráva pro zadané?

Jenže místo vynaložení úsilí, aby ho měli více – zlepšením kvality erotiky ve vztahu či hledáním partnera – raději masturbují u porna. Právě snadná dostupnost porna a neustálý přístup k němu díky chytrým telefonům je podle některých odborníků vysvětlením, proč lidé souloží méně než před třiceti roky.

Z průzkumu vědců z Londýnské vysoké školy hygieny a tropické medicíny vyplývá, že muži do pětadvaceti let a nezadaní lidé jsou sexuálně nejaktivnější. To je trochu historický paradox. V minulosti to byly skupiny, které byly z pohlavního života vylučovány. Dnes je tomu naopak. Být v manželství či mít trvalý vztah znamená pokles v sexuální aktivitě. Svobodní jsou promiskuitní a dnešní společenské klima tomu přeje.

Žijeme příliš rychle

Mezi roky 1991 a 2012 klesl počet svobodných mužů, kteří nemají sex, o sedm procent. Dříve více než každý druhý nezadaný muž byl bez sexu. Dnes je jich kolem čtyřiceti procent.

Celkově vzato bez ohledu na status však mezi roky 2001 a 2012 vzrostl počet mužů bez sexu z šestadvaceti na devětadvacet procent. A u žen z třiadvaceti na devětadvacet procent. Lidé v trvalém vztahu mají méně sexu dnes než v roce 2001. Podobná data potvrzují také sexuologové z USA.

„Pokles je možné vysvětlit několika možnými faktory, ale jedním z nich může být rychlost moderního životního stylu. Zajímavé je, že těmi nejvíce postiženými jsou lidé ve středním věku,“ tvrdí profesorka Kaye Wellings z Londýna.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

31 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:59
197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat