Žena s alkoholem v ruce je muži vnímána jako svolná k sexu

04.06.2023 | Sex a vztahy

Současná západní společnost podléhá silným předsudkům, když vidí ženu s alkoholickým nápojem v ruce. Muži i ženy začnou tuto vnímat jako méně lidskou bytost. Navíc si o této ženě myslí, že je svolná k sexu a je promiskuitní. I když to ve skutečnosti není pravda.

Psychologové z Worcesteru provedli řadu experimentů, v nichž sledovali chování téměř čtyř stovek mužů a žen (1).

Pivo versus voda

Experimenty byly řízeny tak, aby chování vůči druhým a názory na ně účastníci nemohli vědomě upravovat podle toho, co by bylo vhodné si myslet a říkat (1).

Z výsledků pokusů a vyhodnocení vyplývá, že muži i ženy naprosto odlišně hodnotili jednu a tutéž ženu, když držela v ruce láhev s pivem a když držela v ruce láhev s vodou. Pokud měla v ruce láhev s pivem, byla oběma pohlavími považována jako méně lidská, opilá a sexuálně přístupná (1).

U mužů bez předsudků

Srovnání muže s pivem a muže s vodou v ruce však k žádnému takovému rozdílu v hodnocení a předsudkům nevedlo. „Je to šokující zvláště proto, že jen láhev piva v ruce silně v lidech podporuje dojem, že je žena opilá a svolná k sexu. A přitom to samé vůbec neplatí u mužů,“ tvrdí profesorka Jeanine Skorink z Worcester Polytechnic Institute (1).

Zdroj: www.jstor.org/stable/48576874






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat