Mezi seniory prudce roste počet pohlavně nakažených

19.06.2019 | Sex a vztahy

Stále více starších párů se rozhoduje nedožít po boku partnera, s nímž nemají ideální vztah, a chtějí si poslední roky aktivního života užít. Proto přibývá rozvedených po šedesátce. Seznamovací aplikace jim pak umožňují snadno najít partnery na sex. Jenže bohužel s tím nesouvisí rozumné chování. Takže senioři souloží bez ochrany a výrazně se mezi nimi začaly šířit pohlavní choroby. Každoročně roste počet nakažených v této věkové skupině, především pak kapavkou.

Vyplývá to ze studie britských sexuologů.

Dvojnásobný nárůst

Ačkoli se jejich data opírají jen o chování seniorů v rámci Anglie, podle autorů bude trend podobný i ve zbytku Evropy, protože chování většiny národů je podobné.

Z analýzy dat vyplývá, že ačkoli počet nakažených pohlavními chorobami v posledních letech roste, protože je stále více lidí promiskuitních a provozuje nezávazný sexuální život, ve věkové skupině šedesát plus je nárůst nakažených dvojnásobný ve srovnání s průměrem celé populace.

Početí nehrozí, nemoci ano

„Spousta informačních kampaní o bezpečnějším sexu a pohlavních chorobách se zaměřuje na mladší lidi, a bohužel, znamená to, že mnoho lidí ve starších generacích nemá ponětí o symptomech těchto nemocí ani o tom, jak se můžou chránit. Také jsme pozorovali výrazný nárůst počtu seniorů na seznamovacích aplikacích, které zprostředkovávají seznámení za účelem náhodného sexu, s čímž souvisí nárůst počtu pohlavně nakažených,“ tvrdí doktorka Laura Joigneau Priet z kliniky Zava, která se výzkumem zabývala.

Senioři pocházejí z generace, která používala kondom jako ochranu před početím. A protože ženy jsou po menopauze a mnozí muži mají vasektomii, použití kondomu jim přijde zbytečné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

31 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:59
197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat