Lidé jsou schopni říct atraktivnímu protějšku téměř cokoli, pokud jde o sex

Lidé jsou tvorové sexuální a odolat svádění atraktivního protějšku je pro nemonogamního člověka náročné. Psychologové z New Yorku v experimentálním výzkumu odhalili, proč se lidé někdy chovají jako blázni, dělají se lepšími a souhlasí s něčím, co odporuje jejich přesvědčení, když flirtují s atraktivním protějškem. Chovají se tak tím spíš a jsou ochotni říct téměř cokoli a změnit svůj životní názor, pokud je velmi pravděpodobné, že by mohlo dojít na sex.

Autoři z University of Rochester pracovali s 634 heterosexuálními studenty. Jednu část vystavili sexuálním stimulům (koukali na erotické záběry), druhou neutrálnímu videu nesexuální povahy. První skupina byla sexuálně vzrušená. Obě skupiny pak hovořily s atraktivním sexuálním protějškem. Jejich rozhovory byly monitorovány a bylo zaznamenáno, co dotyční říkají, a následně porovnáno s tím, jaké hodnoty odhalili v dotaznících.

S rozumem v koncích

Lidé, kteří byli sexuálně vzrušení, mnohem častěji souhlasili s názory velmi přitažlivého protějšku, s nimiž by nesouhlasili a jimž by se jinak vzepřeli. „Když se zvýší pravděpodobnost, že by mohlo dojít na sex s velmi atraktivním protějškem, lidé mění své postoje a názory mnohem ochotněji, dopouštějí se klamné sebeprezentace, souhlasí s protějškem jen proto, aby si nezkazili šanci, že dojde na sex,“ tvrdí autoři.

Za vším stojí sex

Podle nich je však míra klamné sebeprezentace nebývale vysoká a překvapila je. U skupiny, která sexuálně motivována nebyla, nic takového pozorováno nebylo.

„Lidé jsou jinými slovy kvůli sexu ochotni podrobit se názoru sexuálně přitažlivého protějšku, dělat se lepšími a někdy i lhát,“ tvrdí autoři z University of Rochester.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat