Nejpodivnější historické metody antikoncepce

Rtuť, zvířecí trus, citronová kůra nebo dělání dřepů? Ano, i to se doporučovalo lidem, kteří si chtěli eroticky vyhodit z kopýtka naprosto bez následků!

Antikoncepčních metod s vysokým procentem spolehlivosti dnes existuje celá řada. Některé ženy sází na hormonální pilulky nebo injekce, zatímco pro jiné je pohodlnější nitroděložní tělísko, vaginální kroužek či náplast s obsahem estrogenu a progestinu, která se mění jednou týdně. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, jak se lidé před nechtěným početím chránili v dobách dávno minulých? Tehdy byly v kurzu hodně zvláštní metody. Konkrétně tyhle by současná generace asi neustála!

Óda na krokodýlí toaletu

Starověký Egypt je obvykle spojován s pyramidami, uctíváním bohů a faraony. Pro tamní civilizaci ovšem nebyla typická jenom úchvatná architektura a víra v nadpřirozeno, ale i svérázná prevence těhotenství a sexuálně přenosných chorob. Dámy si totiž tehdy do pochvy vkládaly krokodýlí výkaly smíchané s medem. O tom, jak účinná tato technika byla, se v historických pramenech raději nepíše. I další alternativa je přinejmenším zarážející…

Rtuť jako vyhledávané řešení

V souvislosti se rtutí si nejspíš představíte žárovku, teploměr či barometr. Ve staré Číně byl tento prvek využíván jako antikoncepce, přičemž ho konzumovaly především konkubíny a ženy uvolněných mravů. Kdybyste se zeptali lékaře, co vám po pozření rtuti hrozí, pravděpodobně by vyjmenoval rizika zahrnující těžké bolesti hlavy, zvracení, svalové záškuby, krvavý průjem i zhoršení zraku. Jak s těmito obtížemi lze uskutečnit pohlavní styk, to je vážně záhadou. Pojďme ale dál. Podivných praktik, nad kterými zůstává rozum stát, je v dějinách víc.

Dřep a kýchání? Prý sázka na jistotu

Vyhlášený lékař Soranus z Efezu se sice narodil v Turecku, a to kolem roku 98 našeho letopočtu, nicméně jeho působištěm byl Řím. Tento odborník na slovo vzatý zastával názor, že když se schyluje k mužské ejakulaci, dotyčný musí začít kýchat, aby tomu zabránil. Ženám, které v žádném případě netoužily počít, pak radil, aby bezprostředně po fyzickém projevu lásky provedly pár dřepů a vysokých skoků.

Citronová kůra se neuplatní jenom v kuchyni

Jste ze jmenovaných antikoncepčních možností tak trochu na větvi? A teď si představte, že v 17. století si příslušnice něžného pohlaví do vaginy umísťovaly i vymačkanou půlku citronu. Tento přírodní „čepeček“ z kůry kyselého plodu měl zamezit průniku spermií do dělohy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat