Po několikaletém vztahu je sex sedmkrát týdně raritou

Počet pohlavních styků mezi partnery časem klesá, to je jasná věc. Nikdo se ale kvůli tomu nemusí cítit provinile.Také o sexu neradi mluvíte? Nikomu taky není nic do toho, co s manželem v ložnici nebo kdekoli jinde děláte. Nebo neděláte. Ale možná si myslíte, že ostatní mají sex častěji než vy.

Na základě anonymního průzkumu, který prováděli vědci z univerzity v Indianě, mají manželské páry styk dvakrát týdně v 34 %, několikrát v měsíci 45 %, a dokonce 13 % několikrát v roce (1).

To se nedá stihnout

Ovlivněni články o celebritách a jejich vlastními fotografiemi na sociálních sítích byste možná mohli nabýt dojmu, že v podstatě se svými protějšky nevylezou z postele. Ale jak to stíhají? Kdy spí a nebo se starají o domácnost? Pokud prolomíte hradbu mlčení, zjistíte, že NIKDO z vašeho okolí, kdo žije v dlouhodobém spokojeném manželství, NEMÁ sex každý den! A je to v pořádku (2).

Po desáté večer?

Kromě toho, že existuje spousta okolností, jako třeba děti, které častějšímu styku tak nějak stojí v cestě, navíc oba chodíte do práce. A než se večer uklidní celý kolotoč kolem dětí a večeře a koupání, je deset hodin a vy byste ze všeho nejraději padli do postele a spali. A proč ne? Možná vás totiž ten falešný pocit viny, že zase nic… přepadá jenom z toho důvodu, že BY něco mělo být, že to tak mají i ostatní (2).

Migréna?

Možná si řeknete, že milovat se dvakrát týdně je skoro jako žít divoký sexuální život. Nutno přiznat, že chuť prohýřit noc se rychle vytrácí. A tak přichází na řadu migréna. Ale nenechte se zmást! I muži často nemají náladu. To samozřejmě souvisí s uspěchaným a stresujícím životním stylem a hlavně s věkem. Podle průzkumu (3) páry ve věku 30–40 let mají sex 1,65krát týdně, o dekádu starší, tedy 40–50 let je to už 1,33krát. Ale těžko říci, na kolik jsou tato čísla pravdivá – taky byste si v dotazníku trochu přidali?

Co je správně?

Nechce se vám průměrným číslům věřit? A možná na vás dokonce padla deprese? Doporučuji udělat si dámský dýchánek s kamarádkami, kterým můžete důvěřovat. Když se vám, po pár skleničkách vína, podaří téma nadhodit, určitě se uklidníte. Možná se dokonce dozvíte, že na tom s manželem nejste vůbec tak špatně, jak jste si myslela. Frekvence pohlavních styků není závod. Takže co vyhovuje oběma zúčastněným, je pak naprosto v pořádku (2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5882561/, (2) názor autora, (3) www.cambridge-news.co.uk/news/uk-world-news/scientists-reveal-how-often-normal-16222670, 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

31 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:59
197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat