Laškovné otevírání a zavírání očí při sexu

Zavazovat si oči při milování patří k běžným praxím. Je to chlípné a vzrušující. Jenže každý na to není. Jste spíš pro otevřený oční kontakt? Pak porovnejte výhody i nevýhody obou způsobů laškování. Můžete si s nimi krásně pohrávat!

Anglický romanopisec Gilbert Keith Chesterton kdysi řekl, že mezi okem a srdcem existuje cesta, která nevede přes rozum. A měl pravdu. Při romantické komunikaci je oční kontakt nesmírně důležitý. V mozku se začne produkovat hormon dopamin, tedy hormon štěstí. Snad i proto na sebe zamilovaní lidé tak dlouho zírají. Jakmile se ale přesunou do ložnice, všechno je jinak. Když nastupuje orgasmus, většina milenců oči zavírá. Je to dobře? A proč je někdo radši nechává otevřené?

Chci tě vnímat všemi smysly

Vědci ze švýcarské Ženevské univerzity hlásají, že delší pohledy se jednoznačně považují za projev zájmu. Podle nich oční kontakt představuje jeden z nejspolehlivějších znaků lásky a chtíče mezi jedinci. Pokud se tedy čerstvě zamilovaní mazlí, pravděpodobně se navzájem sledují. Jsou teprve na začátku, jeden druhého se nemůže nabažit a pohledy v nich probouzejí sounáležitost. V pořádku, příroda to zařídila dobře. Jenže když dojde přímo na sex, karta se obvykle obrací.

Roli hraje i aktuální osobní rozpoložení

Jste v tom nejlepším a najednou máte chuť uzavřít se do sebe a vychutnat si rozkoš bez okolních rušivých vlivů. Přivřete oči a užíváte si stimulaci celého těla. Vlastně by vám nevadilo použít i zaslepující masku. Jak chlípné. A přirozené! Evidentně je snazší věnovat pozornost fyzickým pocitům, když se oči coby jeden ze základních lidských smyslů vyřadí. Vyloženě špatná tedy není ani jedna z variant. Záleží, co vám dělá dobře a jak se cítíte. Oba dva způsoby milování mají něco do sebe.

Proč se dívat?

Nechat oči otevřené je důležité zvlášť pro muže, kteří patří k vizuálně zaměřeným tvorům. Oni vyloženě potřebují sledovat, co dělají a jakým způsobem na to partnerka reaguje. Při zasouvání penisu do pochvy touží vidět, jak si milenku podmaňují. A v podstatě to do jisté míry platí i u žen. Je příjemné přímo vnímat, jak muž pod vašima rukama taje. Pohled z očí do očí pak prohlubuje vzájemné partnerské pouto.

Proč se nedívat?

Jakmile si oči zavážete šátkem, sex se stává šťavnatější. Neschopnost vidět protějšek odstraňuje zábrany, a pochopitelně platí, že vypnutí jednoho ze smyslů zesiluje ty ostatní. Chce to však mít důvěru v milence a schopnost se mu plně oddat (být submisivní). Vyzkoušejte si, v čem se cítíte lépe a věřte, že bez ohledu na podrobnosti těchto důvodů je zřejmé, že spojení mezi očním kontaktem a sexuální touhou je mnohostranné a závisí na různých okolnostech. Taky nikdo neříkal, že sex není rozmanitý!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat