Varovné signály nespokojenosti těla

Tělo má svůj vlastní způsob komunikace. To, že s ním není něco v pořádku, dává zřetelně najevo určitými signály. Jak reaguje na nedostatek intimity a odpočinku a kdy si máte dělat starosti s otoky?

Naslouchat svému tělu se prostě vyplácí, neboť je nástrojem komunikace. Jen se naučte mu porozumět, vždyť je přece vaše! Nevolá náhodou o pomoc?

Nedostatek sexu

Úzkosti, sklony k workoholismu, oslabený imunitní systém, zvýšená touha po jídle, agresivita, častější migrény, zhoršená kvalita pleti, potíže se soustředěním, ale i špatné sny. Něco z toho se vám v poslední době děje? Pak jste se pravděpodobně stali obětí sexuálního půstu, se kterým se tělo špatně vyrovnává.

Stres

Chutě na sladké, padání vlasů, náchylnost k nemocem, chronická bolest zad, potíže s dýcháním, vyčerpání, přírůstek na váze, podrážděnost, kolísání nálad, svědění pokožky, lupénka a akné. Tímhle vším organismus poukazuje na dlouhodobý stres. Řešení? Zpomalte, meditujte, jezte vyváženou stravu.

Zhoršená schopnost pohybu

Bolesti svalů a únava, křeče a ztuhlost, nevysvětlitelná slabost i po dlouhém nočním odpočinku. V překladovém slovníku to znamená zhoršující se mobilitu těla. V takovém případě začnete častěji chodit a cvičte. Před i po fyzickém výkonu se protahujte. Strečink udržuje pružnost svalů a šlach, zlepšuje ohebnost a kloubní pohyblivost a uvolňuje celé tělo.

Líný metabolismus

Nadýmání, nadváha, plynatost, hormonální nerovnováha. Váš metabolismus je trochu mimo. Jezte častěji v menších porcích a zapisujte si konkrétní potraviny. Snáze tak odhalíte, po kterých je vám těžko. Také se hýbejte a pijte.

Málo vody

Že tělo potřebuje závlahu, dává najevo především svou potřebou slaných dobrot, například smažených brambůrků. Sůl totiž vodu zadržuje, takže se organismus hlásí o něco, co mu pomůže s jejím množstvím hospodařit. Souběžně s tím se dostavují i pocity sucha v ústech, ospalost, otoky, bolesti hlavy, suchost kůže a sliznic, tmavá moč. Pokud je dehydratace dlouhodobá, výsledkem je onemocnění dýchacích cest, ale i trombóza nebo revma. Takhle daleko to zajít nenechte, okamžitě si na viditelné místo postavte lahev s čistou vodou a ihned, jak ji vypijete, její obsah doplňte.

Nemocné srdce

S onemocněním srdce jsou často spojované hlavně bolesti na hrudi. Mezi méně výrazné signály však patří i závratě, kašel a dušnost, nevolnosti, nechutenství, permanentní únava, rychlý nebo nepravidelný tep, velmi silný pocit úzkosti, pocení a otoky. Všímejte si všech uvedených příznaků a mějte na paměti, že patříte do ohrožené skupiny, pokud trpíte obezitou, diabetem a vysokou hladinou cholesterolu. Pozor by si měli dávat i kuřáci a osoby s vysokým krevním tlakem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat