Jídelníček podstatně ovlivňuje dění v ložnici

Jídlo patří k životu asi stejně jako vzduch a voda. Co všechno jím lze vylepšit? Nejen zdraví a nálada, protože potravinové zdroje vitaminu E, železa a zinku mají hodně co mluvit i do dění v ložnici!

Pozitivních „vedlejších“ účinků sexu rozhodně není málo. Vždyť uvolňuje při napětí i stresu, zlepšuje imunitu a prospívá kardiovaskulárnímu systému. Také představuje prevenci bolestí hlavy i chronického únavového syndromu, zatímco posiluje svaly pánevního dna a podporuje metabolismus. Měli bychom ho tedy provozovat pravidelně, nabádají nás vědci. A s tím se pojí zásadní otázka –⁠ opravdu může konzumace určitých potravin ovlivnit sexuální touhu a tím i prožitky s milováním spojené? 

S jídlem roste chuť. Ale na co?

„Dobré nervové funkce, vyvážená hladina hormonů i funkční oběhový systém. To všechno je nezbytné pro jakýkoli sexuální výkon,“ upozorňuje americká lékařka Tasneem Bhatia s tím, že na tyto systémy a jejich provozuschopnost má správná strava skutečně zásadní vliv. Co přesně tedy jíst, aby se to v posteli nějak projevilo?

Zaměřeno na vitamin E

Je pravda, že se vitamin E dává do souvislosti s krásou, neboť podporuje produkci kolagenu, čímž zachovává pružnou pleť. Souběžně urychluje regeneraci buněk, vymazává pigmentové skvrny, zoceluje nehty a povzbuzuje růst vlasů. Jenže pozor, dle výše jmenované expertky jeho dostatečné množství obohacuje i milostný život, protože zvyšuje erotickou výkonnost i libido. Zřejmě proto má vitamin E pověst přírodní viagry! Sluší se zmínit, že ho naleznete v pšeničných klíčcích, olivovém oleji, mléčných výrobních, obilovinách, drůbeži, vejcích, ovoci a zelenině.

Doplňte železo

„Únava, špatná nálada nebo deprese jsou běžnými viníky chátrající intimity. Může to být způsobeno anémií, která jde s vyčerpaností a nepříznivým psychickým stavem ruku v ruce,“ vysvětluje Tasneem Bhatia, která doporučuje soustředit se na železné zdroje. Mezi ně patří luštěniny, brokolice, dýňová semínka, mák, hořká čokoláda či různé druhy hub.

Spojenec zvaný zinek

I zinek má pro sexuální záležitosti velký význam, což vyplývá z mnoha odborných studií. Jedna z nich, jejíž poznatky publikuje magazín Journal of Human Reproductive Sciences, odhalila, že příznivě ovlivňuje libido a zkvalitňuje erotické prožitky, zatímco mužům ulevuje od příznaků erektilní dysfunkce. Kde ho hledat? Zásobárnou zinku jsou mořské plody, kešu a para ořechy, kuřecí i hovězí maso, kvasnice, hnědá rýže nebo tofu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Hřibová omáčka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat