Po čtyřicítce výrazně klesá sexuální apetit

S narůstajícím věkem se ženské tělo mění. A mění se i sexuální život. S tím musíte počítat…

Sex není hned sex. Tak jako vztah podléhá různým změnám a prochází různými fázemi, mění se v průběhu let mnohé i v oblasti postelových radovánek. S čím byste tedy měli u sexu po čtyřicítce počítat (1)?

Máte menší chuť na sex

Jak je vám jednou čtyřicet, vaše hladina hormonů se začíná pomalu měnit. To může vést k tomu, že ženy obecně mají na sex menší chuť. Taky se může stát, že budete potřebovat více času opravdu se dostat do správné nálady a budete trpět vaginální suchostí. Pomoci by mohl lubrikační gel. Také promluvit si o svých pocitech s partnerem může být cestou, jak se zbavit vnitřního tlaku a najít zase v sexu zábavu (1).

Je mnohem těžší otěhotnět

Čím starší žena je, tím více se zmenšuje množství a kvalita vajíček. Což s narůstajícím věkem stále více ztěžuje možnost otěhotnět. Kdo se chce ještě stát matkou, změní sex na hon za oplodnění mvajíček, a který se až fanaticky drží výpočtem plodných dní a četností, než že by šlo ještě o nějakou romantiku (3).

Orgasmus bude častější

Že starší ženy dosahují orgasmu je zřídka, je mýtus. Protože čím starší žena je, tím více má zkušeností a tím spíše se může zbavit pochybností o sobě samé. Obojí pak velmi usnadňuje uvolnit se u sexu a prostě si ho jen užívat. A díky tomu je pro ženy po čtyřicítce dokonce mnohem lehčí orgasmu dosáhnout (1).

Partner vydrží déle

I u mužů se mění hladina hormonů. Změna hormonů vede k tomu, že je schopný oddalovat orgasmus déle a sex si vychutnat mnohem intenzivněji. Takže má také více času na to, věnovat se partnerce, a tak je velmi pravděpodobné, že budou moci dojít k orgasmu společně (1).

Najdete nové způsoby, jak si užít sex

Pokud to v posteli už neklape osvědčeným způsobem, dokáže to mnoho párů rozhodit. Ale i tady je šance. Protože místo abyste se od sebe frustrovaně vzdálili, můžete se k sobě novým způsobem přiblížit. Můžete se například spokojit jen s mazlením nebo najít úplně nové cesty, jak si užít nové vzrušující zážitky a získat vzájemnou důvěru (2).

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15533492/, (2) názor autora, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7266997







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:22
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:14
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat