Spokojenost párů se sexem poměrně pokulhává

Spokojenost, jakýsi pocit štěstí, je subjektivní pojem. Pro jednoho je výhrou v loterii zdraví, pro druhého peníze. Ale co je nejdůležitější v ložnici? Prý slušná emocionální intimita, dostatek komunikace a sladěná sexuální touha. No, ale právě o tomhle si mnoho párů může nechat leda tak zdát.

Štěstí je skutečně velmi pomíjivé. Nevěříte? Průzkum, kterého se zúčastnilo 5 000 lidí z Velké Británie, odhalil, že pouze 34 % lidí je spokojeno se svým sexuálním životem. Výtky přitom mají hlavně muži. Stěžuje si totiž každý čtvrtý, kdežto u dam je to každá pátá. A důvody se pořád opakují.

Sex. Ale kdy vlastně?

Obecně milence většinou trápí milenecký nesoulad (ona chce sex večer v sobotu, zatímco on ráno v úterý). Sníženou úroveň spokojenosti zároveň hlásí páry s malými dětmi, stejně jako jedinci s chronickými zdravotními obtížemi nebo rovnou postižením. Častým problémem je i nízké libido neboli ztráta touhy, za čímž se ukrývá záležitost, o které se obvykle nemluví. Současné vztahy jsou pod tlakem.

Neviditelnost jako cenné zboží

Na vině je vlastně rutinní a uspěchaný denní cyklus, který lásce moc nepřeje, ba naopak – narušuje partnerství. Když už si na sebe dva udělají přece jen čas, opět s mazlením spěchají (honem, honem, než se děti vzbudí, a tak dále). Jenže uspěchaný sex zase plodí zlo a kruh se uzavírá.

Milování není závod

Žena obvykle potřebuje 20 až 25 minut něžné (a samozřejmě účinné) stimulace, jinak se dostatečně neuvolní, jak po psychické, tak i fyzické stránce. V případě, že je předehra uspěchaná, sex bolí, takže na duši nechává nepříjemný otisk. Žena, které se mazlení nelíbí, jej pochopitelně příště nevyhledává, neboť ho má spojený s úzkostí. To je jedna ze špatných zpráv. Bohužel, není jediná.

Tonoucí se stébla (ne)chytá

60 % lidí z uvedeného průzkumu, kteří někdy prožili nebo aktuálně prožívají sexuální či snad partnerský problém, uvádí, že o tom nikdo nesmí vědět – ani profesionál. Evidentně tedy v naší společnosti přetrvává názor, že za terapii, ať už je jakákoli, se člověk musí stydět. Přitom je to to první, co by pár, který v ložnici i mimo ni není šťastný, měl zvažovat. Určitě by ubylo nevěr i rozvodů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat