Staré svatební tradice již nejsou in

Nebojte se – nebudeme vám rozmlouvat vašeho milého. Jde spíše o obřad samotný. Podle jedné studie existuje totiž něco, co by většina nevěst už podruhé nikdy neudělala.

Svatební den se zpravidla plánuje velmi dlouho dopředu, a to do nejmenších detailů. Nevěsta, pokud nevyužívá přímo svatební agenturu, rozdává úkoly družičkám a družbům, rodinným příslušníkům i kamarádům. Vede se seznam věcí, které by mohly „vybouchnout“ a také seznam těch, kteří mají na starost, aby k tomu nedošlo. Podle jedné britské studie přitom ale existuje jedna věc, které páry po svatbě litují a kterou by v žádném případě už nikdy (více) neudělaly.

Nové, nebo staré tradice?

Házení svatební kytice, modrý podvazek nebo úvodní novomanželský tanec – nic není tak důležité. Alespoň pokud jde o dva tisíce účastníků studie. Dotazované páry se totiž shodují v tom, že klasické svatební zvyky jsou sice hezké, ale už přežité. Místo toho se až 36 procent domnívá, že by páry měly vsadit spíše na nové tradice, aby jejich svatba byla opravdu originální.

Staré zvyky vymírají

Kromě toho výsledky studie ukázaly, že například jen 17 procent nevěst uzavřelo svůj sňatek tradičním způsobem v kostele a jen 18 procent se drželo pravidla „něco nového, něco starého“.

Váš svatební den

Abyste si svůj svatební den pamatovali a dlouhou dobu na něj vzpomínali jako na jeden z nejhezčích dnů, promyslete si raději dopředu, zda opravdu toužíte po tradiční svatbě plné starých zvyků, nebo zda si chcete svůj den užít i bez nich, nebo třeba začít vytvářet tradice nové.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat