Když sladký pocit uspokojení lomcuje s vaším tělem

Za ten opojný, sladký pocit uspokojení, únavy a štěstí po milování nemůže jen samotné vyvrcholení. Co se děje v těle, když máte sex, a bez čeho se neobejdete, pokud zatoužíte po megalomanských erotických zážitcích s orgasmem tak bouřlivým, že by vám ho záviděla aktivní sopka?  

Sex zvyšuje odolnost buněk proti stresu. Je to jeden z důvodů, proč ho pravidelně provozovat, ideálně tak jednou, dvakrát týdně. Po každém čísle se dočkáte snížení hladiny stresového hormonu kortizolu a příjemných pocitů. A nejen toho.

Mozek – vlastní centrum rozkoše

Je známo, že pouhá fyzická blízkost s jinou lidskou bytostí zvyšuje hladinu oxytocinu, kterému se přezdívá hormon mazlení. Při milování fyzické signály pociťované tělem vysílají zprávy do nervů v mozku, což spouští uvolňování těch správných chemikálií (oxytocinu, dopaminu, endorfinů i feromonů) vyvolávajících stav rauše.

Při orgasmu se pak do těla vyplaví ještě adrenalin, noradrenalin a hlavně větší množství prolaktinu. Poslední jmenovaný tělu signalizuje, že je čas si na chvilku odpočinout. Prolaktin bývá trošku zrádný. Jeho hladina po orgasmu opadá u každého jinak. Ten, kdo má štěstí, že ji tělo snižuje rychleji, je pak schopný dopřát si nášup a přejít na druhé kolo. Vše se přitom odehrává v jakémsi relaxačním módu, trochu podobnému „zpitomění“ po dávce něčeho ostřejšího.

Stav, kdy jste úplně mimo

Ne nadarmo vědci tvrdí, že se některé části mozku aktivizují nejen při sexu, ale i po konzumaci drog. Na příjemné pocity si tělo i mozek pochopitelně zvyknou a chtějí se k nim vracet. Tedy aspoň za předpokladu, že vedle sebe máte toho správného sexuálního partnera, který ví, jak zahrát na vaši strunu. Ideální je ten, jenž naslouchá vašemu tělu, a vy se s ním cítíte dobře. To je pro super skvělý sex a silný, hluboký orgasmus zásadní, nicméně vždy je co vylepšovat, a to hlavně u sebe.

Manuál na spokojený sexuální život

Nejlepší způsob, jak mít parádní sex, je naučit se naslouchat svému tělu –⁠ a mozku. Masturbujte, poznávejte, co vám dělá dobře, a o získané zkušenosti se podělte s protějškem. Pokud jde o sex, udržujte s partnerem otevřenou komunikaci. Čas od času proveďte malou rekapitulaci, vytvořte příjemnou atmosféru a promluvte si o tom, jak milování prožíváte.

Svěřte se se svými plány, emocemi i obavami, které právě v dané situaci řešíte. Sex je příjemnější, když jsou obě zúčastněné strany obeznámené se stavem věci, mohou společně překonávat překážky a pracovat na kvalitnějším sexuálním životě. Pak hormony hrají s vámi, ne proti vám.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat