Život s muži je tak těžký

Proč mají muži v polovině života pocit, že všechny své šance už propásli a jejich vlastní tělo je proti nim? Jak je to s mužskou krizí středního věku? Je to opravdu jenom mýtus?

Jak se říká, muži věkem nestárnou, ale zrají. K lepšímu. Jako červené víno. Vlasy mají „stříbrné“, ne „šedé“. A vrásky jim dodávají na „zajímavosti“. Zatímco ženy zkrátka stárnou…

Jak stárnou muži a ženy

Muži začínají stárnout ve 40 letech, kdy klesají hodnoty testosteronu. Ale jen lehce, a to je ten největší rozdíl mezi stárnutím mužů a žen. Zatímco žena začíná ztrácet hormony až v 50 letech dojde k úplnému propadu – menopauze se všemi jejími nepříjemně silnými projevy. Muži trpí podobnými příznaky, ale ne tak intenzivně a tak často.

Touha po starém já

Ve „středním věku“ se většina mužů nachází ve stejné životní situaci – děti vyrostly a jdou si vlastní cestou a muži se musejí znovu naučit žít se svou partnerkou novým způsobem. Najednou je nutné zjistit, co dalšího je kromě dětí spojuje. Někteří to zvládnou, a jiní ne. Možná už to v posteli neklape jako dřív, a tak muži začnou toužit dokázat si, že oni se sexem problém nemají, že jim testosteron a potence neklesá. A tak je téměř 40 procent nevěrných. Kvůli záchraně vlastní mužnosti se obrátí na jinou ženu.

Jak zacházet s mužem v krizi

V první řadě je nejdůležitější tu krizi skutečně přijmout. Váš partner totiž prochází skutečnou životní krizí. Nenuťte ho ale, aby se vám se svými pocity svěřoval. Pokud chce, naslouchejte, ale když chce být se svými myšlenkami sám, nechte ho. Možná má krize středního věku nějaký hlubší význam. Možná vám dokonce ve vztahu pomůže. Ukažte mu, že je to stále ten muž, do kterého jste se zamilovala a kvůli své atraktivitě nemusí měnit šatník, práci nebo dokonce ženu.

Zdroj: názory autora, healthline.com






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat