Pozor na alergické reakce během pohlavního styku

Jestli něco dokáže zkazit milostné povyražení, pak je to jistě sexuální alergie. Co když ji máte i vy? Víte, jak se něco takového vlastně projevuje, a čím to může skončit?

Když se řekne alergie, převážná většina lidí si představí tu na pyl, prach, seno, domácí mazlíčky nebo roztoče. Co ale taková alergie na sex? I ta už existuje, vážení! A stejně jako u jiných druhů při ní slzí oči, spouští se rýma a svědí kdeco.

Nová doba, nové diagnózy

Odborníci se netají názorem, že sexuální alergie byla ještě před pár lety považována za vzácnou, s čímž pravděpodobně souvisí fakt, že se lidé s tak citlivým problémem nechtěli svěřovat svému ošetřujícímu lékaři. Jenže doba pokročila a dnes už to beze studu dělají, proto se přišlo na to, že případů této ošemetné diagnózy zdaleka není jako šafránu, ale spíše jako hub po dešti. A že v nich hraje hlavní roli jenom latex, respektive kondom z něj vyrobený, který některým jedincům způsobuje nežádoucí reakce? Tak to vůbec ne. Ženské tělo se dokáže všemi silami bránit i spermatu nebo silným emocím, které milování vzbuzuje!

Promiň, zlato. Tvé semeno nesnesu!

V semenné tekutině muže se nachází spousta složek, a to včetně bílkovin. Právě s těmi je podle amerických vědců zřejmě největší potíž. Příznaky alergie na semennou tekutinu zahrnují vaginální svědění a pálení, a to nejpozději do 30 minut po pohlavním styku. Objevují se však i daleko závažnější odezvy, jako je kupříkladu kopřivka a angioedém (otok vznikající na obličeji a v dýchacím a trávicím systému). Nebo astma či anafylaxe, což je život ohrožující stav, při němž organismus nadměrně reaguje na kontakt s alergenem.

Je to tak příjemné, až z toho smrkám

Věřili byste tomu, že můžete mít kvůli sexuální aktivitě alergickou rýmu, kterou ke všemu doprovází slzení očí a zvýšená potřeba kýchání? I tohle se prý děje naprosto běžně. Tedy alespoň podle lékařů, kteří to přisuzují těžší fyzické námaze a hlavně silným emocím, v nichž mají prsty hormony.

Zdroje: verywellhealth.com, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat