Sex zmírňuje sennou rýmu. Co číslo, to úleva

Už zase trpíte jako zvíře. Navzdory tomu, že vám senná rýma dává zabrat a na milování nemáte ani pomyšlení, je třeba jeho pozitivní účinky na organismus zvážit. Co číslo, to úleva od ucpaného nosu a červených očí. Tak na nic nečekejte, muchlování zmírní všechny otravné potíže!

Kýchání a kašel, rýma, ucpaný nos, vodnatý výtok, svědění, zarudnutí a slzení očí, pálivý pocit v krku, ústech, nosu a uších, bolest hlavy, tlak na spáncích a na čele, zhoršené polykání. Senná rýma nazývaná „pollinosis“ je všechno, jen ne příjemná. Patří k nejčastějším sezonním trápením a navzdory tomu, že má v názvu slovo seno, tak právě s ním nemá vůbec nic společného.

Citlivější jedinci to nemají jednoduché

Jde o reakci organismu na rostlinné pylové částice květového prachu, které poletují ve vzduchu. Léčba je postavena na užívání antihistaminik, ovšem tablety z lékárny nejsou jedinou spásou, která v případě nouze příznaky senné rýmy zmírňuje. Íránští vědci se nedávno zmínili, že jedna příjemná fyzická aktivita má pozitivní vliv na to, jak člověk alergický na ony pylové částice pobyt venku zvládá. Tou je sex. Ale má to háček. Ve výhodě jsou hlavně dámy!

Hlavně stříkej!

Tým na Lékařské univerzitě v Tabrízu, což je město titulované jako jedno z nejstarších středisek výroby koberců v Íránu, apeluje, že je nutné mít sex zakončený ejakulací do pochvy. V průměrné dávce pánského mlíčí se totiž nachází několik typů hormonů, jmenovitě jde o kortizol, endorfiny, serotonin, prolaktin a oxytocin, které působí proti zánětu v krku a ústech, jsou dezinfekční a zároveň zmírňují bolest. Zvyšují tak komfort krevních cév v nose a očích a mohou od nepříjemných projevů senné rýmy ulevit. Svoji teorii vědci ověřují od roku 2019, a pokud se s konečnou platností potvrdí, že mají pravdu, mohlo by to znamenat snížení příjmu antihistaminik.

Kdy s léčbou začít?

Sina Zarrintan, jeden z neurologů, kteří se na výzkumu podílejí, navzdory výsměchům tvrdí, že je tato metoda mnohem příjemnější, ale i levnější a bezpečnější než konvenční léčba. Také upozorňuje na to, že počet pohlavních styků se dá v závislosti na příznacích upravovat podle potřeby.

Ideální je samozřejmě mít stálého partnera, vyhýbat se pohlavně přenosným nemocem a souložit s ohledem na případné otěhotnění. Jelikož je však prezervativ v tomto případě nežádoucí, zbývá spoléhat se na nitroděložní tělísko či jiné formy antikoncepce, při kterých lze riziko těhotenství snížit na minimum.  

Zdroje: wikipedia.org, her.ie, ladbible.com/community/interesting-having-sex-could-help-alleviate-hay-fever-symptoms-20210616







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:30
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:03

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat