Nevěra má skrytá pozitiva především pro ženy

Máte podezření, že vám protějšek zahýbá? Tahle nepříjemnost vás prý natolik poučí, že dokážete odhalit každého podvodníka, který se vám připlete do cesty. A co hezkého vás čeká, pokud tomu hříšníkovi sbalíte kufry a vyměníte zámky?

Nevěra? Ať se to někomu líbí, nebo ne, ta stojí za většinou rozchodů. A vypadá to, že Češi s ní žádné zbytečné cavyky nedělají. Z průzkumů našich předních sexuologů Petra Weisse a Jaroslava Zvěřiny vyplývá, že mimomanželský poměr okusilo více než 30 procent tuzemských mužů. Co na to jejich drahé polovičky? Ty z milostného trojúhelníku paradoxně vycházejí úplně nejlíp!

Nic mi nevykládej. Já vím svoje!

Vůně dámského parfému na saku, rtěnka na košili, noční SMS zprávy, podezřele časté přesčasy i víkendová školení mimo město. I takhle se záletník mnohdy sám prozradí. Ovšem pozor, celá tahle věc má kupodivu i pozitivní stránku, byť na to na první pohled tak vůbec nevypadá. Tedy alespoň podle britských vědců z Londýnské univerzity.

Ti na základě své studie došli k názoru, že podváděné ženy získávají cenné zkušenosti do budoucna, díky kterým hodně rychle rozpoznají, kdo s nimi nehraje „fair play“. Experti pro takové uvědomělé „zocelení“ dokonce mají i svůj název – vyšší inteligence páření. My laici to můžeme nazvat třeba tak, že učení dělá mistra. Každopádně to ale znamená, že když na hlavě chvíli budete nosit „parohy“, už se nikdy a od nikoho nenecháte opít rohlíkem. A pokud hříšníkovi navíc sbalíte kufry a vztah okamžitě ukončíte, můžete se těšit i na další příjemné vyhlídky.

Nerušit, stávám se lepším člověkem

„Emotivní propast, kterou žena cítí po ztrátě milovaného partnera, ji může motivovat k tomu, aby se podobného scénáře příště vyvarovala. Také je to ohromný impulz k osobnímu růstu, vzdělávání, zkoušení nových věcí a plnění svých snů. Získanými zkušenostmi, i když jsou negativní, se dotyčná stává silnější, odolnější, odvážnější a šťastnější než kdy dřív,“ vysvětluje biologický antropolog Craig Morrison, který se na výše zmíněné studii podílel. Už jste svému bývalému napsala děkovný dopis? Možná je teď ideální chvíle.

Zdroje: womansday.com, elitedaily.com, https://www.researchgate.net/publication/39818287_Sexualni_chovani_v_CR_-_situace_a_trendy







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat