Sexuální pozice vhodné pro třetí trimestr těhotenství

Třetí trimestr těhotenství je zatěžkávací zkouškou každého milostného života. Bříško překáží, všechno je takové těžkopádné, nemotorné a náročné. Existuje však spousta pohodlných poloh, které nastávající maminky oceňují. Kterou si vyberete zrovna vy?

První trimestr charakterizuje zvýšená únava, nevolnosti a obvykle i snížené libido. V tom druhém se věci obrací k lepšímu. Změny hladin hormonů často touhu naopak stimulují, klín je prokrvenější a citlivější, orgasmy silnější a intenzivnější. Něco z těchto skvělých benefitů přetrvává až do trimestru třetího, i když právě v tuhle dobu nastává zvrat.

Stále se zvětšující se bříško je najednou překážkou. Pokud se necítíte pohodlně, nikdo nemá právo na sex naléhat. Na druhou stranu, probíhá-li těhotenství bez problémů, není důvod se sexu vzdávat. A jak je to s doporučovanými sexuálními pozicemi?

Co se týče těch nejvíce preferovaných a maximálně pohodlných, všechno je samozřejmě subjektivní. Univerzální a plošně platnou radu nečekejte, spíš prozkoumávejte, jak vám v určitých polohách je.

Lžíce

Poloha, při které oba partneři leží na boku v řadě za sebou, je nesmírně konejšivá a pohodlná. Žena se nemusí příliš namáhat, poloha zároveň nenabízí penetraci hlubokou tak, že by byla nepříjemná. Milenec také zezadu může přidržovat partnerčina aktuálně citlivější ňadra a pohrávat si s nimi. Jeho volné ruce jsou bonusem. Tuhle polohu si zamilujete!

Přes nohu

Nechte muže, aby se položil na záda, požádejte ho, aby roztáhl nohy a mírně je pokrčil. Vy si na něj nasedněte (zády k němu) tak, že jednu svoji nohu dáte podél jeho trupu, tu druhou zasunete pod partnerovo koleno. Budete tak vlastně obkročmo sedět na jedné jeho dolní končetině. Seďte zpříma a sledujte hloubku pronikání penisu při předklánění nebo zaklánění a řiďte si tempo. Průnik bývá větší, ale záleží, kam až budete chtít zajít. Pochopitelně, že se také můžete vyhoupnout do sedla i v té klasičtější verzi – čelem k partnerovi.

Kolébka

Muž sedí s nohama nataženýma dopředu, ruce má za zády a s jejich pomocí zajišťuje stabilitu. Vy si mu sedněte do klína (zády k němu), chodidla zaparkujte mezi jeho nohy a kolena naopak dejte od sebe, zmírníte tlak na břicho. Oba se následně mírně zakloňte. Z profilu to vypadá, že se houpete v kolébce. Pohyby jsou pomalé a krátké, nicméně fyzický kontakt bývá velmi těsný.

Psí pozice

Jděte na všechny čtyři a nechte svého partnera, aby do vás vstoupil zezadu. Jen ho upozorněte, aby si počínal obezřetně a něžně. Děložní čípek může být během této doby obzvláště citlivý, takže se nebojte ohradit, pokud by něco nebylo v pořádku. Psí poloha nevytváří žádný tlak na močový měchýř nebo dělohu a je dobrou volbu pro ženy ve třetím trimestru. V případě, že vám tahle zvířecí pozice nevyhovuje, postavte se, ruce dejte proti zdi a vyšpulte pozadí.

Zdroje: thebump.com, todaysparent.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat