Nejen středa je ideální pro sex

Poznáte to ihned, jakmile se mu podíváte do tváře. Oči se mu lesknou, má v nich jiskru, dvakrát se kousl do rtu a přisunul si vaši pánev k té svojí (jasný náznak chtíče). Touží po sexu. Safra, jak mu vysvětlit, že nemáte náladu? A co když se i přes počáteční odmítnutí necháte „ukecat“?

Nikdo nemá motivaci k sexu – nonstop. Navíc mužské libido je od přírody aktivnější, což je způsobeno hladinou aktivního testosteronu v krvi. Z toho vyplývá, že zatímco váš partner neustále doráží, vy kroutíte očima a říkáte si, jak může chtít sex, když je deset hodin večer, a navíc středa byla včera. Jenže přesně v tenhle moment se celá situace může změnit – ku prospěchu obou.

Když se „ne“ promění na „ano“

Pochopitelně, že přes odpor by k sexu nikdy dojít nemělo, ale je tu jedna možnost, kterou můžete zvážit. V hlavě si přemítáte seznam zítřejších úkolů, vidina kratšího spánku vás děsí. Milování není vaší prioritou, nicméně empatický partner vycítí, že potřebujete uvolnit, a proto vám nabídne masáž ztuhlého krku nebo chodidel.  S každou vteřinou vnímáte, že konečně přestáváte řešit nutné povinnosti, s čímž se dostavuje pocit, že „by to teda možná šlo“. Máte se k sexu přemluvit?

Postelový zákon, jehož porušení se trestá

Nejprve se řiďte výše uvedeným pravidlem, že pokud z doteků a fyzického kontaktu nemáte dobrý pocit, potěšení nebo radost, výsledek bude negativní. To stejné platí i tehdy, když vás sužuje pocit, že musíte souhlasit jen proto, aby se milenec nenaštval. Sexuální koučové dnes a denně podotýkají, že touha uspokojit partnera přes pocity závazku jsou běžnou, ale toxickou praxí.

Takže znovu, jestli se z milencovy přítomnosti a jeho počínání radujete, klidně postupte o krok dál, jinak zařaďte zpátečku, omluvte se, že nejste ve své kůži a ideálně stanovte náhradní termín. Partner by měl vědět, že odmítáte sex jako takový, ne jeho samotného. A jak je to s benefity, když přece jen na nabídku sexu kývnete?

Je to stejné jako s posilovnou

Při nemoci, nachlazení nebo v maximálním zápřahu, kdy nevíte, kam dřív skočit, taky postrádáte motivaci ke cvičení. Jakmile ale workout skončí, tělo se zmítá v návalu endorfinů a dalších hormonů, třeba serotoninu a dopaminu, které přispívají k pocitu relaxace a uspokojení. Nakonec děkujete, že jste se odhodlali. Se sexem je to totožné. Po něm je váš spánek kvalitnější a hlubší, ráno vstáváte ve svěžejším módu. Navíc jsou při vzrušení a orgasmu víc prokrvované ženské tkáně, jež si tak déle udržují svoji vláčnost. Vyvrcholení také nakopne produkci kolagenu. To je ta látka, která pokožku udržuje mladistvou.

Zdroje: abc.net.au, insider.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat