Mlčeti zlato neplatí u nudného sexu

Když vám dá protějšek najevo, že má chuť na intimnosti, nějak vás „rozbolí hlava“? Ne, tohle není řešení. Jak si připravit půdu pro rozhovor, v němž otevřeně přiznáte, že má vaše milování ještě velké rezervy?

Milostný život je klíčem nejen ke zdraví, ale i vztahové harmonii. A právě proto bychom o něj měli pečovat. Jenže co když s ním nejste spokojení, protože partner nepodává uspokojivé výkony? Máte dvě možnosti. Buď se s tím smíříte a budete brát sex jako nutné zlo. Anebo si s ním upřímně promluvíte a najdete řešení, kompromis i ztracenou vášnivou jiskru. Jak se ale něco takového říká nahlas? Tak jistě, nejde to jen tak z plezíru a bez přípravy.

Mlčeti zlato? To tady neplatí

„Mluvit o tom, že vás milování nenaplňuje či dokonce ubíjí, může být obtížné a skličující. Lze to však udělat laskavým a šetrným způsobem. Jen musíte vědět, jak k takovému citlivému tématu přistupovat,“ domnívá se americká rodinná terapeutka Bianca L. Rodriguez. Nechoďte do toho po hlavě, ale spíše s otevřenou myslí, která chce situaci změnit, nikoli shazovat. A první rada zní? Počítejte se vším.

Vizualizace před hodinou H

„Ještě dřív, než k samotnému rozhovoru dojde, si zkuste představit, jak by to celé mohlo probíhat. Tím si připravíte nejen argumenty a klíčová slova, snáze tak budete moci pracovat i s reakcí protějšku, která může být plná negativních emocí,“ doporučuje další expertka, kterou je americká psycholožka Rebekah Montgomery. A co až dojde na křest ohněm?

Zlato, máš čas na rozmluvu?

„Je dobré začít konverzaci tím, že chcete otevřít něco, co je těžké pro vás oba. Následně do formulace zahrňte všechno, co vás tíží. Dejte partnerovi jemně najevo, že když dělá to či ono, cítíte se tak, jak se cítíte. Nezapomeňte také klást jasné otázky, poskytnou vám informace. Chcete přece, aby to byl otevřený dialog, ne bičující kritika něčích dovedností,“ vysvětluje odbornice Rebekah Montgomery. Podle ní byste do hovoru měli vnést i něco pozitivního, což odlehčí napětí.

Co když všechno selže?

„V případě, že se vám nepodaří o tomto problému komunikovat, můžete zvážit pomoc od profesionálů. Párové poradenství je skvělé místo, kde si lze o panujících rozdílech bezpečně promluvit a najít východisko schůdné pro obě strany,“ myslí si pro změnu americká vztahová koučka Heidi McBain, která tím odhaluje jistý plán B.

Zdroj: insider.com, birdie.com, https://heidimcbain.com/counseling-versus-coaching-whats-the-difference/, https://drrebekahmontgomery.com/, 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat