Ujetý fetiš ničí partnerský vztah

Za sexuálního fetišistu se považuje ten, kdo uctívá nějaký předmět nebo část lidského těla, třeba ňadra nebo zadek. Může vztah, ve kterém je jeden z partnerů takhle „ujetý“, fungovat?

Původ slova fetiš pochází z portugalského výrazu fetico, který označuje zájem o objekt s erotickým významem. Druhy fetišismu jsou různé, člověk si může ujíždět na podprsenkách, použitých kalhotkách i menstruačních vložkách. Častější je však zvýšená záliba kupříkladu o černé punčochy, kožené obleky nebo latex. Právě něco takového pozorujete u svého partnera? Pak vás čeká vymezení hranic. Máte jasno v tom, kam až jeho chování může zajít?

Rozchod na obzoru. Nebo taky ne

Lidé se sexuologů často ptají, zda je jejich vztah odsouzen k zániku, pokud jeden z dvojice tíhne k něčemu, co tomu druhému přijde absurdní, bizarní nebo rovnou nechutné. Zda konkrétně fetiš milenecké a partnerské spojení ukončí, zcela závisí na ochotě dvojice prozkoumat, jak moc je pro danou osobu či pár důležitý. Ono ani tak nejde o fetiš samotný, ale spíš o ochotu komunikovat a popřípadě přizpůsobit dění v ložnici tak, aby vyhovovalo oběma stranám.

Za prvé, to, že se vám partner svěří se svými touhami a přáními, které s vámi chce sdílet, je přirozené a žádoucí.  Za druhé, vždy existuje možnost, že se dohodnete. Ale nepředbíhejme. Všechno to vyžaduje ochotu a odvážnost.

Nemá cenu předstírat

Jste schopni si spolu sednout, přiznat barvu a otevřeně probrat, co pro vás je či není přípustné? Pak jste na dobré cestě k tomu, že vy sice na latexové masce nevidíte nic zázračného, nicméně uzavřete dohodu, že jednou měsíčně (frekvenci si zvolte dle libosti) přistoupíte na hru a na pár minut ji začleníte do svého milostného repertoáru. Pokud se ukáže, že je váš odpor nepřekonatelný, tedy společná řeč nepřipadá v úvahu, je ten správný čas na přehodnocení celého vztahu.

Ale když já chci

Stejné je to i v případě, kdy vás protějšek k něčemu vyloženě nutí – proti vaší vůli. Pak není hlavním problémem fetiš, ale spíš milencův přístup k celé situaci. Obecně se ale nedoporučuje hned a striktně nové sexuální návrhy sexuálního partnera odmítat.

Spousta lidí, kteří jsou romanticky založení, postupem času mohou zjistit, že jim trocha nezvyklé rebelie a vybočení ze stereotypu vlastně vyhovuje. Objevují tak své skryté touhy, o nichž v minulosti neměli ani tušení. Třeba k nim patříte i vy. Hlavně nestrkejte hlavu do písku a mluvte. Kde není komunikace, není nic. Řešením je také náhled někoho zvenčí: sexuologa, psychoterapeuta, kouče partnerských vztahů, který pomáhá v definování hranic. Máte-li pochybnosti, využijte jeho zkušeností.

Zdroje: wikipedia.org, missgigiengle.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat