Kreativní použití lubrikantů

Lubrikant dělá úžasnou práci, ale většina lidí ho používá pouze pro samotný pohlavní styk, což je velká škoda. Co dalšího v posteli může zpříjemnit? Dejte mu šanci od předehry po dohru!

O lubrikačních gelech tzv. lubrikantech je známo, že napomáhají zvlhčení poševní sliznice a tím usnadňují a zpříjemňují intimní chvilky. Ony „chvilky“ se ale nevztahují jen na pronikání penisu do pochvy (1). Ve skutečnosti se lubrikanty dají používat kreativně a neomezeně. Co s nimi i vy můžete udělat?

Nanášejte je na erotogenní zóny

Stimulační lubrikační gely, třeba ty s extrakty z afrického pepře a chilli papriček, naneste na bradavky, stehna i řitní otvor a nechte je, aby se postaraly o prokrvení daných oblastí, tedy i zvýšení citlivosti pleti na vnější podněty. Dráždění těchto míst pak bude o to intenzivnější (2).

Vyblbněte se jako děti

Zapomeňte na povinnosti a věk a staňte se bezprostředními účastníky milostného setkání – s pomocí hry, která zbavuje stresu. Na postel položte ručník nebo prostěradlo z PVC, které zabrání ušpinění ložního povlečení, a střídavě nanášejte lubrikanty na tělo toho druhého. Lehněte si na záda a nechte partnera, aby po vás klouzal. Je to zábava! Při pozitivních emocích během podobných hrátek v těle dochází k uvolňování endorfinů, což jsou hormony radosti a štěstí, které redukují napětí a stres a mohou dokonce i tlumit bolest (2).

Zpříjemněte si orální sex

Orální sex se stále těší velké oblibě. Zkušenosti s ním přiznává asi 70 procent mužské i ženské populace, přičemž žen, které akceptují ejakulaci do úst, je asi 28 procent (3). Těm, jež mají problém penis tímto způsobem přijmout, mohou pomoci speciální lubrikační gely určené pro orální sex. Jejich svěží ovocná vůně a chuť dělá orální hry o dost příjemnější.

Masírujte, co se dá

Na trhu jsou k dostání i kombinace gelů masážních a lubrikačních. Hodí se tak k masáži celého těla, stejně jako k intimnímu použití. Pár kapek zahřejte v dlaních a promněte ztuhlá místa, jako třeba krk. Pak se můžete soustředit na oblasti, které jste pravděpodobně nikdy předtím nenamazali. Zaměřte se na plosky nohou, prostory mezi prsty a podobně. Pocity z lubrikantu umocní celý zážitek z předehry. Navíc platí, že většina lubrikantů má antibakteriální účinek, takže hojí drobné oděrky a rychle zklidní podrážděnou pokožku (2). Neváhejte si tedy namazat škrábanec, za kterým stojí divoká noc!

Zdroj: Názor autora, (1) www.journals.lww.com/greenjournal/Abstract/2012/02000/Effect_of_Lubricating_Gel_on_Patient_Comfort.5.aspx, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8279066/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6327665/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat