Hodné holky nejsou v kurzu

Proč se mnoho žen chce změnit, když právě dosáhly svých nejdůležitějších životních cílů? Protože už nechtějí být ty hodné. Proč se ženy typu "dobrá dcera" tak rády obětují, a jak se učí vymanit se z této role?

Je super, že existují takové ženy jako je moje kamarádka Petra. Upeče dva dorty k narozeninám své kamarádky Janky, protože Janka sama si postěžovala, že nemá talent na pečení. Zruší kadeřníka, protože Monika se právě potřebuje vyplakat. Svou dceru odveze na tenis, protože ta nechce jít jako obvykle se svou kamarádkou ze školy, se kterou se o přestávce pohádala. A zatímco její manžel večer pohodlně sedí před televizí, ona si zítra vytiskne z internetu itinerář služební cesty jako preventivní opatření, aby se nic nepokazilo.

Ano, Petra je vždycky tam, kde je potřeba. Pro každého. Jen pro jednoho ne: pro sebe. Ženy jako ona, neustále oddané Bohu a světu, připravené odložit stranou své vlastní potřeby, vždy vědí, co potřebují ostatní. A nikdy to, co potřebují ony samy.

Buď hodná holka

"Hodné dcery" je označení pro ženy, které ochotně obětují své životy ostatním, které chtějí za každou cenu potěšit své partnery, rodiče, přátele a děti. Které pracují a nedopřávají si slabé chvilky. Silný efekt a neomezená odolnost.

"Hodné dcery" ale nejsou vůbec vzácnou raritou. Jen je hned nepoznáte, protože prostě nevyčnívají. Protože se zdá, že "hodné dcery" nikomu neubližují. Jsou neúnavné, mají vše pod kontrolou –⁠ a proto nabízejí malou útočnou plochu. Většinou jsou dokonce chválené a utvrzované ve skutečnosti, že jsou tak obětavé a užitečné, tak nezávislé a silné. Takže pokračují, vyvažují břemena ostatních, rozdávají dobré rady, snaží se zbavit všech problémů svých blízkých.

Není na čase se změnit?

Jako "hodná dcera" se nenarodíte, vychovají vás k tomu –⁠ obvykle v raném dětství. A zatímco "dobří synové" jsou ojedinělé případy, "dobré dcery" jsou běžné. Je to proto, že od dívek se s větší pravděpodobností očekává, že budou pomáhat v domácnosti a budou se dobře chovat. Dívky jsou také často citlivější –⁠ všimnou si přesně, když je rodina něčím zatížena, nebo pokud je ve vzduchu problém. Aby to bylo pro mámu nebo tátu jednodušší, je schopná a snaží se nepřitahovat pozornost. Role, která se v určitém okamžiku pevně drží její duše. Někdy na celý život.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat