Popularita orálního sexu stále stoupá

Vlhký, mrštný jazyk rejdí pod vašimi kalhotkami a vy si rozkoš bez těchto nesmírně intimních polibků ani neumíte představit. Co vás na orálním dráždění tak bere? A mají to ostatní lidi stejně? Tohle jsou důvody, proč je dráždění ústy a jazykem tak populární!

To nejlepší, co milostný život nabízí. Vypadá to tak! Z průzkumu (1), který si nechal vypracovat erotický obchod Růžový slon, vzešlo, že ze vzorku více než tisícovky lidí si orální sex užívá 75 procent z nich. Nejčastěji jde o lidi ve věku 27 až 35 let a 54 až 65 let. Nad všemi ostatními sexuálními praktikami by orální sex upřednostnila čtvrtina mužů a 16 procent žen. Platí přitom, že někteří kontakt genitálií s ústy považují za stejně intenzivní jako samotný pohlavní styk. Ale to není všechno. Zde je přehled dalších důvodů, proč se felace a cunnilinctus drží v kurzu!

Žádné riziko otěhotnění

Vzhledem k tomu, že neexistuje žádné riziko otěhotnění, se orální sex považuje za bezpečnější sexuální akt než vaginální penetrace. Tato praktika je také atraktivní hlavně pro mladé dospělé, kteří poprvé zažívají sexuální a milostné vztahy. Sluší se však uvést, že časté pohlavní infekce, jako jsou třeba kapavka, virová hepatitida, syfilis nebo chlamydie, se při orálním sexu přenesou docela snadno, hrozí i nákaza virem HIV (2).

Studie (3) publikovaná v The New England Journal of Medicine v roce 2007 zároveň ukázala vyšší riziko rakoviny hrdla u lidí, kteří měli orální sex s nejméně šesti různými partnery.

Jazyk je mnohdy obratnější než ruce

Většina žen potřebuje k orgasmu stimulaci klitorisu. Když se tak milenec uvelebí mezi dámskými stehny, je veškerá pozornost soustředěna právě na tenhle knoflík rozkoše. U mužů zase platí, že milují ten pocit, když se naplno odevzdají do úst někoho, komu důvěřují. Ve skutečnosti zhruba 7 % žen a 22 % mužů uvádí, že dosahují vyvrcholení pouze prostřednictvím dráždění ústy (4). Náhoda?

Je to nejsmyslnější praktika

Orální sex umožňuje partnerům sdílet smyslné, intimní chvíle s jejich partnerem a budovat s ním hlubší intimitu. Milenci si mohou vybrat, v jaké poloze se budou dráždit, volí optimální tempo stimulace a skrz čichové a chuťové buňky poznávají tělo svých milenců z jiné stránky. Proto se orální milování považuje za jednu z nejerotičtějších a nejsmyslnějších milostných praktik, která si ovšem žádá trochu cviku a praxe. Naštěstí učený z nebe nespadl a hodně dělá především komunikace (5).

Zdroje: (1) www.svetzeny.cz/vztahy-a-sex/sex/cemu-se-oddava-75-cechu, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2840968/, (3) www.sciencedaily.com/releases/2007/05/070509210142.htm, (4) www.jstor.org/stable/20799275, (5) názor autora






Celkem 25 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

31 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:59
197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat