Sex během menstruace není tabu

Máte chuť na sex, ale spolu s ní se dostavila i menstruace. Vadí to něčemu? Ani trochu! Když si s partnerem trochu vyhodíte z kopýtka, vyzrajete nad bolestí v podbřišku okamžitě. A dost možná vám perioda skončí mnohem dříve.

Že když máte menstruaci, musí váš sexuální život ustoupit do pozadí? Proč vlastně? Naopak. Periodické milování přichází se svým vlastním seznamem výzev a předností. Vyhodíte si předsudky z hlavy i kalhotek?

Není třeba dělat zbytečné drama

Lidé se toho obávají, ale je to naprosto v pořádku. Z lékařského hlediska není na pohlavním styku během menstruace vůbec nic špatného. Ale i v těchto červených dnech je nutné myslet na riziko otěhotnění. Není to příliš obvyklé, ale technicky vzato je to možné. Při jakémkoli nechráněném styku v podstatě házíte kostkami osudu. Chcete-li zabránit početí, nepodceňujte antikoncepci. Důležité je hlavně načasování. Prožíváte-li sex na konci cyklu, spermie vašeho partnera ve vás mohou být aktivní po dobu pěti dnů, proto se otěhotnění nedá vyloučit (1). Když už je jasno o pravidlech „bezpečnosti práce”, pojďme se podívat na výhody vášně během periody. Tyto vážně stojí za to!

Wow! Přestalo mě bolet břicho!

Bolesti v podbřišku? Při menstruaci běžný jev. Co úlevná náprava? Nemusíte ji hledat jen v šuplíku s farmaceutickými medikamenty, spása se dá nalézt i v posteli. K menstruačním křečím dochází v důsledku toho, že se vaše děloha stahuje, aby se zbavila výstelky. Pokud docílíte orgasmu, svaly v děloze se nevyhnutelně uvolní také, proto se sníží i intenzita křečí (2). Za jistých okolností může sex menstruační cyklus urychlit, což se hodí. A co víc – při periodě má řada žen větší chuť na erotické hrátky, proto při styku registrují extra potěšení.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK565670/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19350441/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Sekaná

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:56
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat