Sperma v oku není nic příjemného

Když sperma shodou náhod i sexuálních okolností skončí v oku, není to žádná hitparáda. Co dělat, aby to tak nebolelo? Tady pomůže ledový klid a voda. Anebo fyziologický roztok či oční kapky. V každém případě platí zákaz dotýkání!

Sex bývá zábavný, příjemný a naplňující. Tedy za předpokladu, že všechno běží jako po másle a nedojde k žádné neplánované nehodě. Kolizí totiž ve víru vášně může být požehnaně! A nejde jen o zaseknutý zip u kalhot, pád z postele, prasklý kondom nebo překvapení v podobě nechtěného svědka. I přímý zásah spermatem do oka se počítá!

Ve špatný čas na špatném místě

Ale teď vážně. Co si v takové situaci počít? Pálí to jako čert, bolí a podivně tlačí. A nechce to přestat! Ano, člověk může začít trochu šílet a spílat svému postřehu, který v úhybném manévru absolutně selhal. Anebo panicky procházet internet a hledat cenné rady, jak z téhle šlamastyky co nejdříve a nejlépe vybruslit. Je to pochopitelné. Koneckonců, oči jsou nejcitlivější částí těla, takže cokoli, co je v nich navíc, způsobí silnou reakci. I něco tak organického, jako je mužský výměšek pohlavních žláz (1).

Pomoc, já nic nevidím!

Takové sperma, to je koktejl skutečně zajímavého složení. Skládá se z aminokyselin, enzymů, proteinů, kyseliny citrónové, zinku, draslíku, fruktózy, fosforylcholinu, prostaglandinu a vody. Ačkoli jsou to látky organismu vlastní, do oka rozhodně nepatří. Navíc pH ejakulátu je poněkud kyselejší, proto může narušit přirozené ochranné oční prostředí a zapříčinit tak až pekelné nepohodlí (2). Co vás teď nesmí ani napadnout?

Dejte ruce pryč!

Promnout si oči? Tomuto nutkání odolejte, protože je to asi to nejhorší, co můžete v dané chvíli udělat. Oči tím totiž ještě více podráždíte, čímž jdete naproti alergické konjunktivitidě, varují lékaři (3). Ti doporučí okamžitý výplach čistou vodou. Klidně však sáhněte i po fyziologickém roztoku nebo očních kapkách, neboť i toto jsou vhodné výplachové prostředky, které zmírní podráždění. Po hodině nebo dvou budete zase jako rybičky.

Zdroj: (1) názor autora, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK564369/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24311933/ 






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat