Sexuální minulost ovlivňuje štěstí ve vztahu

Čím více sexuálních partnerů měl člověk před uzavřením manželství, tím pro vztahové štěstí hůře. Nejspokojenější jsou prý ti s minimálními erotickými zkušenostmi! To jako vážně?

Podle jakého receptu se dá „uvařit“ šťastný a spokojený vztah? Hlavní ingrediencí jsou asi dva lidé, kteří jsou si věrní a mají podobné zájmy i představy o budoucnosti. Panující harmonii ve svazku může do velké míry ovlivnit i schopnost dělat kompromisy nebo vytváření nových návyků, které nudnému stereotypu nedají sebemenší šanci. Ale pozor – to, zda manželství bude či nebude fungovat, závisí i na množství předešlých sexuálních partnerů.

Budoucnost se tvoří v minulosti

Méně je více? Když jde o sexuální zkušenosti získané dávno před uzavřením sňatku, je to přesně tak. Nedávná americká studie (1) založená na výzkumu profesora Scotta M. Stanleyho a profesorky Galeny K. Rhoades z Denverské univerzity v Coloradu prokázala, že lidé s pestrou erotickou minulostí, zejména pak ženy, nezažívají v manželství kdovíjaké extra štěstí. Do tohoto výzkumu (1) bylo zahrnuto tisíc dospělých jedinců ve věku 18 až 34 let, kteří pomocí dotazníku hodnotili kvalitu stávajícího vztahu, přičemž počítali, s kolika jedinci v celém svém životě měli pohlavní styk. Někteří se u vybavování veškerých vzpomínek dost zapotili, ale nakonec milostný harmonogram přece jen dohromady dali. A co to přineslo?

Minimální počet – maximální štěstí?

Z analýzy (1) nashromážděných dat následně vyplynulo, že jednoznačně nejkvalitnějším manželstvím se mohou pochlubit ti, kteří měli sex pouze svým partnerem, se kterým došli i k oltáři. Odborníci zjistili i to, že čím více si v minulosti respondenti užívali, tím méně je nynější svazek uspokojuje. Proč tomu tak je? Dobrá otázka. Autoři studie (1) naznačují, že tito účastníci tak dlouho přebírali, až prostě přebrali. Jinými slovy – tak dlouho si vybírali partnera do ložnice i pro život, až jim zkrátka nikdo není dost dobrý. A co vy, také teď v hlavě počítáte své erotické „zářezy“?

Zdroje: (1) www.nationalmarriageproject.org/blog/slides/before-i-do/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
13 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
219 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat