Bezprostředně po sexu doteky nekončí

I milování má svůj scénář. V ideálním případě, tedy když je čas a příležitost, by mělo projít fázemi, jako je předehra, samotný pohlavní styk a dohra. Existujte přitom několik dost dobrých důvodů, proč zrovna poslední fázi neopomíjet.

Je jedno, jestli máte vanilkový sex (konvenční sexuální aktivitu) nebo si dopřáváte něco z tvrdších hrátek, které spadají do kategorie BDSM (třeba svazování nebo lehké bití). Následná sexuální péče po pohlavním styku se řadí mezi příjemné činnosti, které stmelují milence jak fyzicky, tak i emocionálně.  Dohra neboli poslední fáze sexu umožňuje dostatečně si vychutnat účinky hormonů, nechat dojet euforii a prohloubit intimitu sexuálního prožitku. Tato následná sexuální péče přitom může mít mnoho podob, v závislosti na tom, co po sexu potřebujete a chcete. Z čeho je možné vybírat?

Líbání

Oba už za sebou máte bouřlivé vyvrcholení i ruměnec rozlévající se po celém těle. Než se vydýcháte a vrátíte zpět z erotických výšin, polibte se. Z různých výzkumů vyplývá, že pro značné procento žen právě polibek může být stejně intimní záležitostí jako sex, ne-li dokonce intimnější. Líbání všem zúčastněným umožňuje cítit se po sexu v bezpečí a doceněně.

Mazlení

Mazlení, stejně jako líbání, se uplatňuje jak na začátku sexu, tak i na jeho konci. Při doteku se snižuje hladina stresového hormonu kortizolu, naopak se vyplavuje serotonin, dopamin, oxytocin a další látky, díky kterým se cítíme sebevědomě, hrdě a spokojeně. Proto svoje nahé tělo přitiskněte k milenci a užívejte si všech výhod, které sama příroda nabízí.

Lehké občerstvení

Jídlo po sexu je důležité, neboť doplňuje vydanou energii a udržuje náladu v uvolněnější rovině. Dopřejte si cokoli, na co máte chuť, ale věřte, že třeba takový meloun pomáhá uvolnit krevní cévy a zároveň obsahuje citrulin, který stimuluje a zlepšuje náladu. Z tohoto důvodu je skvělou svačinou před a po sexu. Stejně jako avokádo, banán či jablko.

Společná sprcha nebo koupel

Nechat partnera, aby vám umyl vlasy, je super romantické a smyslné. Po sexu to představuje skvělý způsob, jak uvolnit namožené svaly a dopřát si sladké pohlazení. Nebo milenci zalichotit. Zkuste mu říct, jak je skvělý, jak moc se vám to s ním líbilo a co cítíte, když se vás dotýká. Každý chce slyšet nějaký ten kompliment – a taky s ním musí začít. Budete to právě vy?

Zdroj: názor autora – celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat