Sexuální sny o jídle. Tyhle mňamky jsou v kurzu!

Mňam, to je dobrota! Jahody se šlehačkou podávané na pupíku, hrozny vložené do dámského klína, které partner labužnicky vysaje a sní… Taky si ve svých fantaziích přehráváte podobné scénáře? Nejste jediní, tyhle potraviny se se sexem spojují nejčastěji!

Ve filmu 9 a 1/2 týdne (1986) je slavná scéna, ve které Mickey Rourke (70) eroticky krmí Kim Basinger (69) různými potravinami, včetně želé, třešní a rajčat před otevřenou lednicí. Pro některé lidi je spojení jídla a sexu nezbytnou součástí milostné předehry, ale jak často se různé druhy pochoutek objevují v sexuálních fantaziích? Taková je realita!

Co se v ložnicích podává nejčastěji?

Když americký sociální psycholog Justin Lehmiller (43) pro svoji knihu „Řekni mi, co chceš“, vyzpovídal 4 175 Američanů, zeptal se na stovky různých věcí, včetně erotických fantazií.  Celkově 40,5 % účastníků uvedlo, že už dříve měli fantazii zahrnující sex a jídlo, ale pouze 2 % tvrdí, že je to něco, co se jim v hlavě přehrává velmi často, a to bez ohledu na pohlaví. Mezi nejoblíbenější „stravovací položky“ pak patří čokoláda, šlehačka, ledové kostky, jahody, okurky, banány a med (1).

Mezi méně běžná jídla, o kterých se zmínil relativně malý počet účastníků, patřila slanina, ale také mrkev, arašídové máslo, nanuky a pudink. Pár lidí se svých fantaziích zašlo ještě dál, takže se v průzkumu objevilo i dušené jehněčí, párky v rohlíku, bramborová kaše či hrozny vložené do tělních otvorů (pak vysáty a snědeny) (1).

Proč se to vlastně děje?

Existuje mnoho možných vysvětlení, proč někteří lidé ve svých fantaziích používají právě prvek týkající se jídla. V některých případech může jít například o myšlenku přidat do sexu nový, neotřelý prvek. Pak je tu taky širší zájem o BDSM. Jídlo je pak prostředkem pro zkoumání limitů všeho druhu. Například kostka ledu slouží k teplotním hrám (jemnému mučení pokožky a bradavek chladem), dominance či podřízení se. Justin Lehmiller zároveň zjistil, že jedinci, kteří fantazírují o jídle, mají aktivnější představivost a pozitivnější postoj k sexu jako takovému (1). Patříte k nim?

Zdroje: (1) www.researchgate.net/publication/327140003_Tell_Me_What_You_Want_The_Science_of_Sexual_Desire_and_How_It_Can_Help_You_Improve_Your_Sex_Life, názor autora - zbytek článku






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat