Vlastnosti nejoblíbenějších sexuálních hraček překvapují

Že dildo a vibrátor nepotřebujete, nechcete, odmítáte? Děláte velkou chybu. Erotické hračky se těší velké oblibě a mají terapeutické účinky. Jaké velikosti lidé preferují? Budete se divit!

Předpovídá se, že zisk na trhu se sexuálními hračkami v roce 2030 dosáhne 62,3 miliardy dolarů. Erotické obchody se předhánění v nabídkách ultra moderních kousků i klasických stálic, což svědčí o jediném – o hračky pro dospělé je zájem. A ten neplyne z pouhých rozmarů nebo všudypřítomné nudy v posteli. Usnadňují dosažení orgasmu a zastávají i mnoho dalších „funkcí“. A tyhle jsou v kurzu!

Když čísla nelžou

Nedávná studie publikovaná v časopise Journal of Sex Research (1) nabídla zajímavý pohled na to, jaké hračky patří na první příčky těch, které se dají považovat za „top modely“. Vědci z univerzity v Kentu si vypůjčili data z webových stránek prodejce Lovehoney UK a zkoumali, zda jednotlivci kupují hračky, které odrážejí typickou lidskou anatomii, nebo vybírají „uměláky“, jež naplňují jejich sexuální fantazii. Celkem bylo analyzováno 265 produktů.

Které funkce předpovídají popularitu sexuálních hraček?

Analýzy spočívaly v tom, že výzkumníci využívali informace ze zákaznického hodnocení a na jejich základě určovali celkovou popularitu předmětu. Poté byla tato celková popularita porovnána s vlastnostmi robertků, jako je obvod, délka, barva a další specifika hračky (1).

Pokud jde o délku, možná vás překvapí, že větší (delší) hračka nemusí být lepší. Jinými slovy, neexistoval žádný důkaz, že by kousky v rozměrech XXL masivní část nakupujících upřednostňovala před kratšími. Vědci zjistili, že prvních pět nejoblíbenějších hraček mělo délku pod 5 palců (necelých 13 centimetrů), což odpovídá průměrnému vztyčenému penisu u lidí.

Věrná kopie pánského přirození versus kreativní vzhled

Pokud jde o realistické vlastnosti hračky, z velké části anatomická přesnost nepředpovídala popularitě produktu. Například nejprodávanější kousky nebyly vyrobeny z realistických materiálů a v tělové barvě. Jedinou výjimkou je, že dild a vibrátorů se žilnatou texturou ze skladu odejde o něco málo víc než těch ostatních (+).

A jak je to s cenou?

Se vším, co bylo řečeno, se zdá, že i cena položky hraje značnou roli v preferenci nákupu. A v praxi se to potvrdilo. Obecně jsou populárnější levnější hračky, ale pochopitelně, že záleží na osobních preferencích a zamýšlené investici. Někteří lidé na vyšší cenový strop nehledí a chtějí si užívat i navzdory nemalým výdajům (1).

Zdroje: (1) www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00224499.2023.2175193.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat