Orgasmus může přijít i ve spánku a muži ho nepoznají

Orgasmus. Trvá jen chviličku, přesto se takovému blahu nic nevyrovná. Co jste o něm možná nevěděli? S pletí dělá zázraky, je možný i bez fyzického kontaktu a nahrává mu stimulace kotníků!

Orgasmy jsou třešničkou na dortu skvělého sexu, i proto o ně milenci z řad mužů i žen usilují. Taky se pojí se silnými zážitky a zajímavostmi. Který z těchto faktů vás dostane do kolen?

Ne všechny orgasmy jsou sexuální povahy

Lidé uvádějí, že zažívají orgasmy v reakci na běžné nesexuální situace a zážitky, kupříkladu u čištění zubů, stimulace kotníků, při kojení, poslechu určitých druhů hudby a mnoha dalších neobvyklých věcí. To nahrává myšlence, že se nejedná o nutně sexuální nebo genitální událost, ale spíš soubor neuropsychologických procesů (2).

Orgasmus může přijít i ve spánku

„Mokré sny“, mimovolný orgasmus nebo orgasmus ve spánku. Pro tento jev má věda termín „poluce“, což je výron ejakulátu, který u mužů probíhá ve spánku a výjimečně i v bdělém stavu. V roce 1953 však sexuální výzkumník Alfred Kinsey zjistil, že 37 % žen vyvrcholení ve spánku prožívá také (3). Je tomu tak proto, že během spánkové fáze REM, tedy za předpokladu, že je váš sen dostatečně silný a horký, se zvýší průtok krve do pochvy.

Téměř polovina ženatých mužů orgasmus nepozná

Studie (1) zveřejněná v odborném časopise Journal of Sexual Medicine, která se zajímala a sexuální život více než 1 600 manželských heterosexuálních párů, odhalila, že 43 % mužů neví, jak často má jejich žena orgasmus. „Určitě je to při každém milování,“ myslí si.

Na jejich obranu se sluší uvést, že poznat na ženě vaginální vyvrcholení, je téměř nemožné. Stačí zatnout svaly pánevního dna, zasténat a třeba se i šibalsky usmát. Kdo odhalí, že se vlastně vůbec nic nestalo? Na tohle je i věštecká koule krátká. Ale pozor, nejlépe lze ženský orgasmus poznat u orálního sexu, protože krátce před orgasmem se klitoris značně zvětší, zbarví do fialova a pak rychle zmizí zpět pod předkožku.

Orgasmus omlazuje

Britský neuropsycholog David Weeks tvrdí, že pravidelný sex funguje jako elixír mládí. Pouhý jeden orgasmus týdně prý dokáže omladit o pět až sedm let. Při pohlavním styku se totiž uvolňuje lidský růstový hormon, díky kterému vypadá kůže pružnější a zářivější.

Zdroje: (1) www.jsm.jsexmed.org/article/S1743-6095(18)31009-9/fulltext, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3894744/, (3) www.kinseyinstitute.org/pdf/womens%20orgasm%20annual%20review.pdf






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat