Za méně sexu poděkujte sociálním sítím

Rozmohl se takový celosvětový nešvar a to ten, že ztrácíme zájem o partnerský sex i masturbaci. Prý je to kvůli nezdravé náklonnosti k internetu. Ale přicházíme na chuť i asexualitě!

Už nějakou dobu se ví, že sex příznivě ovlivňuje kognitivní funkce, imunitní systém, náladu, pracovní produktivitu i celkovou kvalitu života. A ano, samozřejmě je tady taky důležitá otázka reprodukce. Obrovská škála jeho pozitiv je jedním z důvodů, proč odborníci cítí tak velké znepokojení. Podle nich sexuální aktivita klesá po celém světě a zasahuje naprosto všechny kontinenty i státy. Co se to s námi děje?

Jsme on-line a hlásíme se k asexualitě

Že nás na milování ve dvou ani na sólo masturbaci poslední měsíce vůbec neužije, to prokázala nedávná studie (1), podle které se to týká mladých dospělých i starších generací. Může snad za tenhle celibátní trend stres? Kupodivu prý jen z malé části. Autoři výzkumu to přikládají spíše nadměrnému používání sociálních sítí, hraní on-line her a tomu, že se stále více lidí identifikuje jako asexuální. Jen pro vysvětlenou – být asexuální znamená, že jednotlivec nezažívá sexuální přitažlivost a nemá zájem o cokoli, co s fyzickými projevy lásky nebo romantickými vztahy souvisí. Dotyčný to považuje za svou platnou identitu a odmítavý postoj k milostným hrátkám je pro něj přirozeně normální. Lidsky se to pochopit dá, ovšem z pohledu expertů může dlouhá absence milování jen uškodit.

Ve vzduchu visí rakovina i deprese

Je prokázáno (2), že erotická abstinence narušuje mentální harmonii, neboť podporuje úzkosti a depresivní stavy. Rovněž podstatně zhoršuje menstruační křeče (3), přičemž zvyšuje riziko srdečních chorob i rakoviny prostaty a oslabuje imunitní systém (4). A teď, babo, raď!

Zdroje: (1) www.link.springer.com/article/10.1007/s10508-021-02125-2, (2) www.jsm.jsexmed.org/article/S1743-6095(15)32554-6/fulltext, (3) www.thehealthy.com/sex/not-having-sex/, (4) www.bensnaturalhealth.com/blog/sexual-health/what-happens-when-you-stop-having-sex/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat