Rozkoš při sexu během menstruace

Ano, můžete mít sex během menstruace. Neexistují žádné vědecké důkazy o tom, že by pohlavní styk za doprovodu pravidelného měsíčního krvácení tělu škodil. Možná dokonce zjistíte, že pokud na něj kývnete, dočkáte se hned několika výhod. Kterou z nich rozhodně neodmítnete?

Tak jistě, bojíte se znečištěného ložního prádla, nicméně pokud přijmete nezbytná hygienická opatření (postel přikryjete starými ručníky nebo v obchodech s erotickým zbožím obstaráte nepropustné PVC prostěradlo), sex při menstruaci si nebývale užijete – stejně jako mnoho žen před vámi. Proč je tak oblíbený? Že se ptáte!

Menstruace podporuje rozkoš a orgasmy

Jelikož během periody stoupá hladina testosteronu, libido je aktivnější a chtivější. Pohlavní orgány jsou navíc i prokrvené a citlivé, takže jakákoli stimulace (klitorisu nebo pochvy) násobí šance na intenzivní orgasmus. Zajímavé je i to, že se podle vědců při menstruaci zvětšuje objem samotného poštěváčku (1), proto se nelekejte jeho XXL rozměrů.

Menstruační krev funguje jako lubrikant – zdarma

Krev působí jako lubrikant, což může potěšení ještě zvýšit. Orgasmy také zmírňují menstruační křeče, což je další benefit. Je tomu tak proto, že během vyvrcholení tělo uvolňuje příval dopaminu a serotoninu. Tyto hormony působí jako přirozené léky proti bolesti. A počítejte i s vyšší produkcí endorfinů, které se spojují s dobrou náladou. Tralala!

„Rudý“ sex zkracuje dobu trvání cyklu

Americká gynekoložka Sherry Ross má jistou slibnou hypotézu. Když máte sex (partnerský, nebo sólový), děloha se stahuje, takže děložní výstelka, která nebyla využita pro uhnízdění oplozeného vajíčka, se ven vytlačuje mnohem rychleji než obvykle. Prý to může zkrátit samotnou menstruaci. Inu, za zkoušku to stojí.

Milování při menstruaci je častější, než si myslíte

Z různých anket vyplývá, že se sexu během menstruace oddává asi 30 procent párů, což určitě není málo. Na druhou stranu si žena v tomto období může snadněji přivodit infekci. Kvůli krvácení totiž není poševní flóra tak stabilní, což nahrává bakteriím a napadení sliznice. (Proto se doporučuje používat prezervativ.) Zmínit se musí i fakt, že jelikož je děložní čípek více otevřený, bývá milování v některých pozicích slibujících hluboký průnik méně příjemné.  

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23421522/, názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat