Jak »starý« je váš vibrátor?!

Možná nebyly tak příjemné a nepůsobily tak realisticky, erotické pomůcky jsou ale zřejmě staré stejně jako lidstvo samo. Sex totiž u člověka neslouží jen k rozmnožování, třebaže se tím snaží některá náboženství vymývat mozky svých věřících. Sexualita má u člověka řadu dalších funkcí a sebeukájení je staré jako člověk sám. Ani erotické pomůcky a hračky nejsou výmyslem novověku. Znali je už minimálně lidé doby kamenné. Právě z kamene si vyráběli nejrůznější faly. Ty nejstarší objevené mají osmadvacet tisíc roků.

Falus byl od pravěku symbolem plodnosti a života, sloužil jako ochranná pomůcka, rituální předmět, ale také jako erotická pomůcka k sebeukájení žen i mužů. Lidé je od pravěku přes starověk vyráběli z kamene, dřeva, kůže, kovu, kostí a dokonce ze sušeného velbloudího trusu.

Egypťané a Řekové ve starověku pak přišli s využíváním plodů k ukájení, používali banány či tykve podlouhlého tvaru. Sofistikované faly ze dřeva a kamene vyráběli lidé už pět set let před Kristem. Kvůli tomu, že byly dokonalé tvarově i velikostí, sloužily zcela jistě nejen jako rituální předměty a talismany, ale také jako pomůcky. K sebeukájení a erotickým hrám v párech i skupinách.

V renesanční Itálii si potrpěli na kožené pyje, které lubrikovali olivovým olejem. Vysoce postavení lidé ve svých domovech vystavovali na odiv stříbrné, zlaté a slonovinové faly.

Nejstarší falus z kamene dlouhý dvacet a široký tři centimetry byl nalezen v jeskyni Hohle Fels ve švábské Albě nedaleko Ulmu. Podle archeologů je tento kamenný pyj starý osmadvacet tisíc let.

„Kvůli velikosti je to zřejmě nejstarší erotická pomůcka,“ míní profesor Nichoals Conard z Tübingenské univerzity.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat