Potvrzeno: Jídlo v luxusních restauracích je jako SEX

Večeře v přepychové restauraci byla „vzrušující“ a chuť pokrmů přímo „extatická“. Lidé navštěvující drahé podniky popisují pokrmy z jejich kuchyně většinou přívlastky, které se vztahují k sexualitě. Proč tomu tak je, se přesně neví. Jisté je jedno. Luxus, přepych a výjimečnost v lidech vzbuzují stejné pocity jako při sexu.

„Zatímco pojídání velmi chutného jídla v laciné restauraci je spíš srovnáváno k závislosti na drogách či tělesnému zranění,“ tvrdí autoři výzkumu na stránkách deníku The Independent.

Podle autorů za to můžou také sami restauratéři. Zatímco majitelé luxusních podniků často popisují svá jídla jako „orgasmická“ či „svůdně lahodná“, provozovatelé běžných hospod a levnějších restaurací hovoří o „závislosti na grilovaném mase“ či „pečeni, která je jako droga“.

Je těžké odpovědět na to, proč tomu tak je, ale zřejmě to souvisí s celou kulturou stolování. Do luxusního podniku lidé chodí na rande či se zasnoubit, to souvisí se sexualitou. Nicméně jazyk související se sexem používají při popisování pokrmů z těchto podniků muži i ženy.

„Čím draží restaurace, tím častěji je jídlo popisováno slovy souvisejícími se sexem. Když máte rádi drahé restaurace, většinou použijete slova orgasmický, smyslný, sexy,“ tvrdí profesor lingvistiky Dan Jurafsky ze Stanfordské univerzity v Kalifornii.

V levných podnicích se lidé můžou po jídle „utlouct“, je „jako droga“ či naprostou „závislostí“. Ženy používají spíš slova související se závislostí, muži spíš s fyzickou újmou (utlouct, přecpat k prasknutí).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat