Muži se vyhýbají kondomům kvůli označení "malá a střední" velikost

18.02.2010 | Sex a vztahy

Ješitnost týkající se velikosti penisu žádná osvěta ani výchova zřejmě z mužských hlav nevymýtí. Je potřeba s ní počítat také při propagaci užívání kondomů. Podle rozsáhlého amerického výzkumu totiž pánové kondomy odmítají ze dvou hlavních důvodů, jednak je odrazuje označení malá či průměrná velikost, a za druhé jim kondomy špatně padnou.

Mužské penisy jsou velmi variabilní, zatímco tvar a velikost kondomů většinou velmi univerzální. Problém nastává ve chvíli, kdy si má muž latexovou ochranu koupit. Jen velmi nerad sahá po krabičce, na níž je značka S – malá či M – střední velikost. Z evoluce totiž vyplývá, že velký penis nasvědčuje velké plodnosti, mužnosti a dominanci. A pánové mají rádi pocit, že jsou dobře vyvinutí. Proto volí kondomy s označením „large“ – velký. Takové kondomy jim pak špatně padnou, pokud skutečně nadprůměrný penis nemají.

Podle sexuologa Billa Yarbera z Kinseyho Institutu pro výzkum sexu, pohlaví a reprodukce je na vině také pornografie. Herci jsou totiž vybíráni z řad nadprůměrně vyvinutých mužů, ovšem pánové je berou jako normativní měřítko.

„Staré pořekadlo říká, ženy na rozdíl od mužů neznají závist kvůli penisu,“ vysvětluje Yarber s tím, že problém začíná ve chvíli, kdy se mají penisy třídit podle velikosti. Sám vyzval výrobce kondomů, aby se zcela vyhnuli tomuto značení. „Nesmíte používat označení velký, středí a malý,“ věří doktor Yarber.

Z jeho průzkumu vyplynulo, že špatné zkušenosti s nesedícím kondomem má 45 procent mužů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
20 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat