Podlaha jako zrcadlo. Jak ji vytřít, aby se z ní dalo jíst?

10.05.2017 | Testování

„Tady by se člověk nemusel bát z podlahy ani jíst.“ Tak takovouto pochvalu bychom jistě rádi slyšeli i ve vztahu ke svému domovu. Dá se ale tak čisté podlahy dosáhnout bez hodin drhnutí a zničených rukou či kolen? A jak vlastně poznat, že jsme obstáli?

Máte-li doma dřevěné, laminátové nebo vinylové, PVC či podobné povrchy, pak se vaším nezbytným pomocníkem stane kýbl s vodou, saponátem a hadrem na podlahu či mopem. Jenže co si budeme povídat – ani s těmi nejlepšími pomocníky se vytírání podlahy v mnoha domácnostech neřadí k nejoblíbenějším činnostem.

Není divu. Od věčného máchání hadru ve vodě máme zničené a vysušené ruce, od drhnutí podlahy pak otlačená kolena a bolavá zápěstí. A tak není divu, že si často práci „ulehčíme“ a v rámci zachování vlastního zdraví či pohodlí vytírání lehce odbydeme. O tom, že bychom na podlaze pak servírovali nějaké jídlo, nemůže být ani řeč.

Malé testy

Schválně zkuste příště některý z následujících testů, jež odhalí, zda máte podlahu opravdu jako zrcadlo. Jak na to? Existují tři jednoduché metody!

  1. Co oči nevidí… Asi nejjednodušší a základní test. Má-li být podlahová krytina lesklá, opravdu se leskne? A nejsou některá místa matnější, nebo naopak lesklejší? Nezapomněli jste v koutě nějaký ten prach? Pokud máte nějaké pochybnosti, nezbývá vám, než se dát znovu do úklidu.
  2. Ponožka sem, ponožka tam. Vezměte papírovou kuchyňskou utěrku a přejeďte s ní po podlaze. Zůstala bílá a není na ní ani smítko? Pak máte po starostech. Pokud se na ní ale zachytily nečistoty, nezbývá vám, než znovu zakleknout s kýblem a hadrem a podlahu znovu vytřít, tentokrát důkladněji. Někdo doporučuje provést tento test s bílými ponožkami – je to sice pohodlnější a jistě vyzkoušíte čistotu větší plochy povrchu než s jednou utěrkou, ale zase vám stoupne spotřeba bílých ponožek.
  3. Kdo přiloží dlaň. A závěrečný test – i když na povrchu podlahy nebudou žádné viditelné nečistoty a ani ponožky nic neodhalí, pořád ještě nemusíte mít vyhráno. Zkuste se spolehnout na svou dlaň – přejeďte jí na několika místech podlahu, abyste zjistili, zda není ulepená apod. (to, že sladký čaj, který rozlilo vaše dítko, už není vidět, neznamená, že se na podlaze stále nevyskytuje a že neodolal prvním úklidovým snahám).

Velký pomocník

Nejjistější ovšem bude vyměnit onen kýbl a hadr za poněkud výkonnějšího pomocníka. Jedním z těch, kteří vám zaručí dokonale čistou podlahu – navíc bez zbytečné námahy a máčení rukou –, je třásňový mop Easy Wring and Clean TURBO od Viledy, jenž splňuje ty nejnáročnější požadavky na úklid. Všechny podlahy zanechá tak čisté, že obstojí v jakémkoli testu a rozhodně byste se nemuseli bát z povrchu, který jste sním vytřeli, cokoli jíst. Ostatně se o tom mohly přesvědčit i naše testerky, které tento revoluční mop vyzkoušely. Jak s ním byly spokojeny?


Třásňový mop Easy Wring and Clean TURBO od Viledy obstojí v každém testu, o čemž se přesvědčily i naše testerky.

„Je super, krásně se s ním vytírá. Kladně hodnotím především ždímací mechanismus, mop se vyždímal dobře. Dobrý je rovněž trojúhelníkový tvar vytírací plochy mopu, dostala jsem se s ním hezky do rohů. Třásně nabraly i zapomenuté nečistoty. Určitě nákupem neprohloupíte,“ napsala v hodnocení testerka tauchmanovav.

Podobné zkušenosti měla i další z testerek, s přezdívkou barburyba: „Bylo to o 100 % lepší než s normálním kyblíkem. Nikde se nic nehoupalo, voda se nevylévala a rukojeť je opravdu příjemná. Samotný mop vytírá perfektně a zvládne i chlupatý byt od domácích mazlíčků a prach po bourání zdí.“

Také testerka enesis nešetřila chválou. „Mop se dá lehce složit, nastavit délku tyčky, jakou potřebuji. Kyblík je lehký a ždímání mopu šlapadlem hračka. Snadno se vytírají všechna zákoutí a po šmouhách žádné stopy,“ napsala v hodnocení. Ostatně nejen testerky se se svými zkušenostmi svěřily. „Parádní třásňový mop, nedávno jsem si ho pořídila a jsem s ním maximálně spokojena,“ nešetřila chválou jessinka.

Za všechny to pak shrnula uživatelka s nickem Frana: „Naprosto super pomocník. Měli jsme doma už hodně mopů, ale tento je nej.“







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Vepřová pečeně

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:20
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat