Komentáře k článku

Roman 10.08.2018

Je mi z těchto článků opravdu zle....ani jeden údaj o bodech zakouření "smoking point" není v článku správně, článek je evidentně zakázkou řepkového loby. Klamete čtenáře... mým snem je svět, kde takové úmyslné šíření desinformací bude trestným činem... Jsem naivní že?

Kristyna04 09.08.2018

Řepkový olej doma moc nevyužíváme, raději preferujeme slunečnicový, olivový či kokosový ;-)

Pavel Šmatlák 06.08.2018

Zkoušel jsem do majonézy přidat olivový olej extrapanenský,a že by to bylo chutné,tak ani náhodou.A to samé platí i u jiných výrobků.Je to zkrátka in,a hlavně kšeft,těch co jej vyrábějí a prodávají.Zkuste uvařit svíčkovou a jiné omáčky na oliváči,a budete nemile překvapeni,jak to nakonec chutná.Ano do zeleninových salátů je to dobré,protože jsou ariomatické,i kdyř některé až moc a jsou trpké nebo hořké,ale to se ztratí ale jinak je to blbost na desátou.

tom 06.08.2018

Nejlepší je trafo-olej,nepřepálí se !!!

kalimero tom 08.08.2018

A co takhle hydraulický, ten má prý bod vzplanutí 340 st. C ...

Jerey 05.08.2018

Nejlepsi olej na smazeni hranolku je olej transformatorovy. Je "zadarmo" a v Africe je na vyrobu hranolku bezkonkurencne nejpouzivanejsi :-)

e.konvalinkova 05.08.2018

Nerozumím tomu, proč se jako největší odborníci na hranolky uvádí Belgičané, dali jsme si hranolky na malém náměstí v Bruselu (jméno mi už vypadlo z hlavy) ale údajně tam měli mít nejlepší hranolky z celého okolí, olej z toho kapal a tři dny mi z toho bylo nevolno

Richard e.konvalinkova 06.08.2018

Hranolky, tedy krájené brambory po nakrájní ihned osušte v utěrce a ihned ponořte do mísy, nebo jiné nádoby s jakýmkoliv čistým panenským olejem na hodinu a to tak, aby byly zcela ponoření a v temnu. Ocedte pečlivě, posolte, nebo okořeňte a bez stresu a s úsměvem osmažte do změknutí, nebo do zlatova, do křupava, jak chcete a momentálně vás napadne. Jakýkoliv rafinovaný olej je vždy odpad. Ne jinak Panenského oleje nalijte litr, i více, po vytažení můžete ponořit další várku, nebo, abste nečekali, použijte větší nádobu, dejte třeba tři litry a hranolků, kolik se jen vejde, olej můžete pak dále konzumovat. Nebojte se, kupte ten nejdražší olej, nezamýšlejte se nad tím. V většíně restaurací také zaplatíte stovky, nebo tisíce za něco, co kdybyste viděli, jak, z čeho a na čím připravují, tak to nejíte. Dobrou chuť Pozn: BIO brambory, se zahrádky, nebo i batáty/ty jen velmi krátce/ takové brambory jsou nejchutnější. Při smažení se může jeden česnek ve slupce prohnat na pánvi nebo litinovém grilu spolu s hranolky... Dejte si k tomu grappu, čistou, silnou, poctivou, italskou, nebojte se,

Tom 05.08.2018

A jak dělají belgičané hranolky. Ja myslel, že je smaží?!

Jirka Tom 06.08.2018

Belgičani smaží hranolky v hovězím tuku. V ČR je k dostání na internetu, ale bohužel jenom ve velkém gastro balení.

Linka 05.08.2018

Sádlo!

Pet 05.08.2018

Arašídový 😁

František Král 05.08.2018

Hranolek skloňujeme podle vzoru HRAD, takže v druhém pádu čísla množného je korektní tvar (fritování) HRANOLKŮ. Jak by se vám líbilo kupř. "dobývání hrádek", namísto hrádků? Hrádek je zdrobnělina hradu stejně jako je hranolek zdrobnělinou hranolu.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat