Prostreno.cz

Ovesné mléko si vaše krása zamiluje

I vaše pokožka si s velkou chutí dá mléko. Především to ovesné! Jeho vnější aplikace pomáhá při regeneraci, svědění, vyrážkách, suchosti, akné a pigmentaci. Dobře funguje také na vrásky.

Už je to nějaký ten pátek, co ovesné mléko upoutalo celosvětovou pozornost. V posledních pěti letech jeho prodejnost dokonce vzrostla o 71 procent (1) a nadšených spotřebitelů přibývá. Pořád vám není jasné, co je na tomto nápoji tak zvláštního? Kde jen začít…

Ekologická výroba, šetrné složení a skvělá chuť

Popularitu „tekutého ovsa“ můžeme vysvětlit více důvody. Příznivci ekologie „slyší“ na to, že celý proces jeho výroby má nízký dopad na životní prostředí. Jako rostlinná alternativa je ideální pro všechny, kteří z nějakého důvodu nechtějí nebo nemohou konzumovat mléko živočišné. Vegani, vegetariáni, alergici i celiaci – ti ovesnou spásu nazývají pokladem. Pak je tu ještě velmi jemná lahodná chuť a samozřejmě dlouhý seznam zdravotních výhod. Dnes se ale zaměříme spíše na ty kosmetické, na kterých si vaše pleť skutečně smlsne.

Sbohem, pupínky i podráždění!

Díky svým zklidňujícím a hydratačním vlastnostem může tenhle zázrak používat každý, a to bez ohledu na typ pleti (2). Obzvláště užitečný bývá pro suchou a podrážděnou pokožku, neboť ulevuje od svědění, působí proti zánětům a posiluje kožní bariéru. Ovesné mléko je úžasný antioxidant, který napravuje poškození způsobené ultrafialovým slunečním zářením, znečištěním, tabákovým kouřem, volnými radikály i dalšími nepříznivými vlivy (3). Jeho zahrnutí do klasické zkrášlující a regenerační rutiny může pokožce přinést velký užitek. Umí však i jiné věci, protože také snižuje pigmentaci, zpomaluje tvorbu vrásek a přispívá k léčbě akné, přičemž pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky a obnovuje přirozené pH pleti (4). Není jeho všestrannost pro vás přesně to pravé?

Zdroje: (1) www.mintel.com/press-centre/milking-the-vegan-trend-a-quarter-23-of-brits-use-plant-based-milk/, (2) www.hikmeg.com/news/oatmilk--5-amazing-benefits-for-your-skincare, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10534225/, (4) www.vogue.co.uk/beauty/article/oat-milk-skincare-benefits





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat