Poznají muži nevěrnici na první pohled?!

25.09.2015 | Vztahy

Když přijdou muži do nové společnosti plné žen, které ještě neznají, dokážou pouhým pohledem odhadnout, která z přítomných dam by byla ochotná podvádět svého partnera. Ačkoli zatím není jasné, podle čeho muži podvodnice poznávají, nijak s tím nesouvisí atraktivita ženiny tváře.

Vědci z University of Western Australia v experimentální studii prokázali, že muži dokážou rozpoznat tvář nevěrné ženy s úspěšností devětapadesát procent. To je statisticky významné množství a svědčí o tom, že v nás evoluce vypěstovala jisté podvědomé mechanismy, jak poznat podvádějící partnery.

„Když jsme požádali muže, aby vybrali z dvojice fotek tu, která působí důvěryhodněji, byli v odhadování nevěrnice úspěšnější,“ tvrdí autoři z Perthu, jejichž studii otiskl odborný časopis Plos One.

Podle odborníků má tato schopnost mužů evoluční význam. Samci všech druhů živočichů si nikdy nemůžou být jisti tím, že potomci jsou jejich, na rozdíl od samic. A muži tedy musejí umět poznat nevěrné ženy, aby nevychovávali potomky jiných mužů.

„Kvůli tomu, kolik energie a času by mohli ztratit péčí o kukačky, musejí mít muži vytříbené smysly, aby dokázali odhalit nevěru své potenciální partnerky,“ tvrdí autoři z University of Western Australia.

Přitom není jasné, podle čeho muži nevěrnici poznají. Atraktivitu vědci z Perthu vyloučili. Nevěrnice nebyly atraktivnější než ženy věrné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat