Tento týden se manželé hádají nejčastěji. Kolik jich podá žádost o rozvod?

31.12.2015 | Vztahy

Veselé Vánoce jsou za námi. A nastalo nejhorší období roku vzhledem na rodinné a partnerské hádky. Lidé bilancují, neboť se kvapem blíží konec roku, a přemýšlejí, co se svým životem učiní v roce novém. Jejich uvažování přitom silně ovlivňují sváteční zážitky. Hádky, neshody, stres, špatné dárky a další nedorozumění. V neděli 27. prosince se tak pohádalo nejvíce dvojic a mnozí ze stálých partnerů se rozhodli rozejít či rozvést.

Ačkoli to neoznámí protějšku hned, jejich rozhodnutí dozrálo a po Novém roce opět budou rozvodové právní kanceláře zažívat nával a soudy dostávat maximum žádostí o ukončení manželství. Tohle je dlouhodobý trend, který zatím žádný z předchozích let nezvrátil.

Zvýšený stres zažívali v neděli 27. prosince také ti, kdo se musejí před Silvestrem vrátit do zaměstnání či cestují z vánočních oslav u příbuzných. To vše působí na psychiku negativně, neboť člověku připomíná, že se opět blíží období dlouhých zimních nocí, chladného počasí, splácení půjček a pracovních nepříjemností. Zkrátka do jara daleko a žádné velké potěšení na obzoru.

Důvody k hádkám jsou podle průzkumu britské společnosti Kwik Fit především neshody týkající se ohledně příbuzných, následují hádky kvůli nevhodnému chování a také výčitky, že někdo musel o svátcích pracovat více a méně si odpočal. Nepořádek a chaos jsou také zdrojem konfliktů. K tomu se dostavují výčitky z přejídání, utrácení za svátky a rok plný povinností před nosem. Finanční trable, obezita a neshody ve vztahu jsou nejčastějšími spouštěči povánočních depresí.

Vánoce jsou samozřejmě nejúžasnějším časem roku, ale nikoho nepřekvapuje, že nálada může občas vyvřít už v autě na cestě od příbuzných a rodiny, protože lidé nejsou zvyklí trávit tolik dní se svými blízkými,“ vysvětluje mluvčí společnosti Kwik Fit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat