Chcete se seznámit? Hrajte si s magnety!

07.07.2016 | Vztahy

Zní to možná jako aprílový nesmysl, ale podle psychologů z Texasu je to fakt ověřený experimentálními výzkumy. Když si lidé pohrávají s magnety, fyzikální přitažlivost mezi těmito kusy kovu v nich posílí obecný pocit přitažlivosti. Po několika minutách hry s magnetem a kovovými předměty člověk cítí vyšší přitažlivost k vlastnímu partnerovi.

Podle expertů z Texas A&M University za to může efekt sociálního programování, které nutí lidi chovat se různě, když jsou vystaveni určitým jevům. Magnety pak posilují pocit přitažlivosti v mozku, protože tyto síly nejdříve pociťují ruce pohrávající si právě s dvěma magnety.

„V našem experimentu jsme prokázali, že nemagnetická situace a odpudivé síly se od sebe neliší. Ale magnetické síly zvyšují pocit přitažlivosti k blízkým osobám u těch, kdo si s nimi hrají,“ tvrdí doktor Andrew Christy z Texas A&M University.

Podobný efekt programování funguje na lidské smysly i naopak. Kupříkladu když lidé přemýšlejí a hovoří o lásce, chutná jim jídlo a pití sladčeji. Také láskyplné a romantické melodie zvyšují sladkost a lahodnost nápojů a jídla.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat