Poprvé u jeho rodičů? Jak poznat, že je něco špatně

16.11.2019 | Vztahy

K začátkům každého nového vztahu patří i první návštěva a oficiální představení jeho či jejím rodičům. A taková návštěva vám může o partnerovi či partnerce hodně napovědět!

Bohužel to občas nemusí být nic pěkného. Každý z nás je ovlivněn prostředím, ve kterém vyrůstal, a nese si s sebou do života vzorce chování, jež se ve své rodině naučil. A i když to nemusí stoprocentně znamenat, že váš partner bude jednou stejně neurvalý (či naopak laskavý) jako jeho otec či matka, věnujte chování jeho rodičů náležitou pozornost.

A na co si dát pozor především?

Křik místo argumentů

Jak jeho rodiče řeší spory? Civilizovaně, nebo křikem? Ačkoli nejspíš nebudete svědkem hádky již na první návštěvě, i tak si všímejte, jak jeho rodina přechází jemné spory či jak se snaží na něčem dohodnout. Prosazují argumenty „silou“, nebo přesvědčováním?

O čem a jak se baví

Konverzace u stolu může být při první návštěvě docela oříšek – všichni jsou lehce nervózní, a tak není divu, pokud rozhovor chvílemi vázne nebo se (více či méně) podobá výslechu. To je v pořádku, poznáváte se a teprve si nastavujete určité hranice. Problém ovšem začíná v okamžiku, kdy jeho rodiče žádné hranice nemají a vyptávají se vás na velmi osobní až intimní detaily, případně používají hrubé výrazy.

Jak mluví o vašem partnerovi

Když se rozhovor u jídla či kávy stočí na jejich syna či dceru, jak se o něm vyjadřují? S despektem, kritizují ho, prozrazují vám očividně nepříjemné a zahanbující okamžiky z jeho života? Pak zpozorněte.

Jak se s nimi cítíte

A to nejdůležitější na závěr – ačkoli první seznámení může být plné rozpačitých okamžiků a nepříjemných chvilek, nemusí to ještě nic znamenat. Prostě to chce čas, než se poznáte. Nezapomeňte, že také pro jeho rodiče je to stresující situace, a tak nemusejí být úplně sami sebou. Co je ale důležité, je, jak se v jejich přítomnosti cítíte. Připadají vám jako milí lidé, jejichž hostem budete ráda, nebo jako někdo, koho už byste nejraději nikdy neviděla? Ačkoli je nebezpečné dávat na první dojem (a často i chybné), dokáže hodně napovědět.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat