10 věcí, které musíte podniknout, než založíte rodinu

12.11.2016 | Vztahy

Příchod dítěte je přelomovým okamžikem v životě každého páru. A tak se může stát, že na některé věci po narození potomka už nikdy nebudete mít čas. Co je dobré stihnout, než založíte rodinu?

1. Cestování

Jistě, cestovat lze i s dítětem, ale zkuste si poznávání světa užít ještě před jeho příchodem! Dostanete se i do lokalit, kam není radno s dětmi jezdit, budete mít úžasné vzpomínky a prohloubíte svůj vztah s partnerem či partnerkou.

2. Spánek

A to pořádně dlouhý – jak přijdou děti, už nebude žádné víkendové vyspávání do oběda. Tak toho využijte, dokud je čas!

3. Sex

Až budete mít děti, bude milování například na kuchyňském pultu mnohem složitější „akcí“ (děti mají opravdu talent probudit se v pravý okamžik). A tak vyzkoušejte všechny možnosti svého bytu, dokud je jisté, že vás nevyruší zvědavý dětský hlásek, zrovna když budete v nejlepším.

4. Spontánnost

Miláčku, zítra odlétáme na víkend do Paříže!“ Takováto překvápka (a spousta dalších) jsou s dětmi mnohem hůře proveditelná (některá vůbec). Tak si jich užijte, dokud je spontánnost ve vztahu výhodou, nikoli komplikací.

5. Partnerství

Příchod dítěte je pro řadu párů výzvou – partneři se promění v rodiče a občas zapomenou, že mají i jiné role, především ty ve vztahu k sobě navzájem. A právě ty je dobré posilovat, co to jde.

6. Sobeckost

A ještě jednu věc je dobré si užít – čas jen a jen pro sebe a jen a jen na věci, které vás baví. Není to samozřejmě sobeckost v pravém slova smyslu! Čas pro sebe a své koníčky však bude po narození miminka poměrně vzácností.

7. Rozmazlování

I dospělí si ho zaslouží, i když je většinou rezervováno pro děti. A tak se navzájem s partnerem/partnerkou rozmazlujte, co to půjde. A že je spousta možností!

8. Zkušenosti

Není od věci strávit čas s dětmi ze svého okolí, například s potomky přátel nebo příbuzných. Zkrátka nasbírat nějaké ty zkušenosti, než se pustíte do zakládání vlastní rodiny. Aspoň vás po příchodu děťátka jen tak něco nepřekvapí (i když i tak toho bude dost).

9. Spoření

To možná není nejzábavnější věc na světě, ale pokud máte tu možnost, zkuste si uspořit nějakou tu finanční rezervu, která se vám bude s příchodem dítěte hodit. Miminka něco stojí, a tak se vyplatí, pokud alespoň prvních pár měsíců nebudete žít „od výplaty k výplatě“.

10. Dětství

Říká se, že dospělým se v pravém slova smyslu stanete, teprve až se vám narodí dítě. Možná to není tak docela pravda, ale jisté je, že v ten okamžik končí i poslední zbytky vašeho dětství. Tak jich užívejte, dokud je čas!






Celkem 10 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat