Kamarádka po rozchodu. Tyhle věci jí raději neříkejte

05.07.2017 | Vztahy

Rozešla se vaše kamarádka se svým partnerem? Pak byste jí jistě měla být nablízku, připravena pomoci a poradit. A také odvést myšlenka nějakým veselejším směrem. Jenže i ty nejlépe míněné rady mohou občas způsobit pořádnou paseku. Co raději nevypouštět z úst?

Tyto věty vaší kamarádce příliš nepomohou, spíš naopak.

Já vím, jak se cítíš.

Vy si jistě myslíte, že ano. Vždyť většina z nás zažila bolestný rozchod, a tak je jasné, že se umíme do kamarádky vcítit. Jenže to není všechno! Každý člověk je jiný, a tak i smutné věci prožíváme odlišně. Ano, vy chápete, že je vaše kamarádka smutná, ale jak se přesně cítí, to vědět nemůžete. Navíc takovým výrokem jí prakticky znemožníte, aby se vypovídala ze svého zármutku. Jako byste tím říkala: „Ani nemluv, já to stejně přesně vím, co prožíváš.“

Už na něj konečně zapomeň!

Možná už jste trochu unavená z toho, že i po několika týdnech se vaše kamarádka stále nedokáže vzdát špehování svého ex na Facebooku, pořád pofňukává u zamilovaných písniček a neustále vám visí na telefonu, když promýšlí, jak by ho získala zpět, ačkoli je jasné, že je to předem ztracený případ. Zkuste se ale vyvarovat odsuzujících komentářů. Každý se s rozchodem vyrovnává jinak, a kdyby na vaše kamarádka na svého bývalého dokázala zapomenout, už by na něj zapomněla.

Musíš se začít koukat po někom jiném.

S výše napsaným souvisí i povzbuzování kamarádky, aby se zase pustila do víru randění a hledání „náhrady“. I když vám se to může zdát jako skvělý nápad, jak na někoho zapomenout, ona na nový vztah vůbec nemusí být připravená! Navíc spousta žen bojuje po rozchodu s nízkým sebevědomím, a tak potřebují nějaký čas, než se zase „dají dohromady“.

Já vždycky věděla, že je to blbec!

I kdyby to stokrát byla pravda, z úst tuhle větu nevypouštějte! V podstatě tím totiž říkáte dvě věci – že jste nechala svou kamarádku, aby si svůj život roky ničila po boku muže, který si ji nezasloužil, a neřekla jste ani slovo, jednak dáváte kamarádce najevo, že nejspíš nebude úplně nejbystřejší, když žila s takovým mužem. Tomu se vážně neříká podpora člověka, který zažívá těžkou životní situaci.

Škoda, měla jsem ho vážně moc ráda.

Druhá strana stejné mince. Je to, jako byste se snažila přisypat kamarádce ještě trochu pomyslné soli do otevřených ran. „Takový skvělý muž, a ty jsi mu dovolila odejít?“ To také není ta nejlepší strategie…

Tak aspoň jste spolu nebyli nějak dlouho…

Copak délka vztahu určuje, jak je v něm člověk šťastný? I krátké známosti mohou lidi velmi silně zasáhnout a rozchod umí bolet po pár týdnech stejně jako po 10 letech. Neshazujte kamarádčin vztah tím, že netrval dlouho!

No, já jsem ho viděla s nějakou novou ženou.

Zahlédla jste kamarádčina bývalého, jak se na ulici vášnivě líbá s nějakou ženou? Pak si tuto informaci nechte pro sebe. Potvrdila byste jen její největší obavy, že zatímco ona trpí, její ex si klidně užívá s někým novým a vůbec se rozchodem netrápí.






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:42
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:14
143 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat