V sedmadvaceti nastává první velká životní krize

20.11.2017 | Vztahy

Zhruba kolem pětadvacátého roku života zažívají mladí lidé první velké úspěchy v kariéře. A najednou mají pocit, že jsou hvězdami, na které čeká celý svět. Jenže už za dva roky dojde k obratu. Vyplývá to z analýzy uživatelů profesní sociální sítě LinkedIn.

Pohled zpět

Dvaasedmdesát procent uživatelů – a průzkum byl proveden mezi britskými členy – zažívá velký zvrat v kariéře zhruba v sedmadvaceti letech. Tehdy přehodnocují své úspěchy i směrování v životě a zažívají frustraci.

Sedmapadesát procent mladých má v sedmadvaceti pocit, že nedělá to, co by v životě dělat chtělo, stejný počet má pocit, že nepostupuje na kariérní stupnici dost rychle, a šestačtyřicet procent si uvědomí, že dalo přednost práci před osobním životem, což je najednou dost nepříjemné.

Pod tlakem

„Dnešní dvacátníci cítí velmi intenzivní tlak společnosti, že by se v tomto věku už měli dostat na trh s nemovitostmi, dobře orientovat ve složitém pracovním prostředí, zvládat složité osobní vztahy, a přitom čelí poněkud rozmazanému vnímání reality prostřednictvím sociálních sítí. Vědecké studie naznačují, že klíčovými problémy mladých mezi osmnácti a pětatřiceti roky jsou zmatená identita, vnitřní konflikt mezi nastavenými očekáváními versus dosaženými cíli a nejistota,“ míní klinický psycholog doktor Alex Fowke v rozhovoru pro deník Metro.

Krize čtvrtiny života prý není nic neobvyklého a psychologie ji zná dobře už dlouho. Průměrně pak tato krize trvá asi rok.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat